Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Tο τραγικό πρόσωπο μιας “Δημοκρατίας”!




Γράφει η Naiada από την ιστοσελίδα www.e-erkyna.gr

Χτες ήταν οι απεργοί Χαλυβουργοί, σήμερα οι γιατροί που παύουν να δουλεύουν για την ψυχή της μαμάς τους μετά από μήνες υποχρεωτικής απλήρωτης εργασίας,  όπως μπορείτε να δείτε από ένα μικρό γύρο στον  έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο…
Ήδη η τρικολόρε «εξουσία» με την «αριστερή μνημονιακή επένδυση» μέσω των εκπροσώπων της διοικητών και…λοιπών άσχετων περί τα νομικά «φρούτων της» εξαπολύει «επιστρατεύσεις» και …ξανα…πετάει το μπαλάκι στη δικαιοσύνη και…τον κοινωνικό αυτοματισμό για να έχει…και την πίτα ολόκληρη και το…σκύλο χορτάτο!!!!
Εν προκειμένω, νοσοκομεία ανοιχτά, και κάποιες ιατρικές μπλούζες αμφιβόλου δυνατότητας δράσης λόγω υπερβολικού…στιψίματος, να περιφέρονται σα ζόμπι για… να νομίζει ο κόσμος ότι θα …τον σώσουν κιόλας!!!!
Βλέπε Γ.Ν.Κομοτηνής….Γ.Ν.Σερρών…

Αποποιούνται των βαρέων διαχρονικών κυβερνητικών ευθυνών για την κατάρρευση της  λειτουργίας των νοσοκομείων και…. όπως πάντα, για όλα φταίνε οι… γιατροί!
Όπως για όλα έφταιγε ο… ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και μετεκλογικά για όλα τα δεινά της Ελλάδας και γι’ αυτά που θα έρχονταν αν ψηφίζονταν πρώτο κόμμα, όπως έφταιγε… το ΠΑΜΕ και οι πάσης φύσεως συνδικαλιστές για… την ανεργία και για την… κατάλυση του «ιερού δικαιώματος της …εργασίας»!!!!
(Γελάσαμε πάλι…)
Βλέπετε όλοι τι μας περιμένει!!!
Αυτός είναι ο πραγματικός φασισμός, επενδυμένος με «δικαιώματα», όπως το «δικαίωμα στην εργασία» για το οποίο κόπτονται και τα τρία φασιστοειδή που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της άρχουσας τάξης του Μάνεση και των ομοίων του… Τόοοσο, που έστειλαν δημόσιους λειτουργούς που πληρώνονται με χρήματα του ελληνικού λαού, που υποτίθεται ότι προστατεύουν τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών, να παίξουν το ρόλο των  μπράβων ιδιωτικής εταιρίας και  να καταστείλουν απεργία σε ιδιωτική εταιρία προκαλώντας ζημιά στη σωματική ακεραιότητα αυτών που υποτίθεται ότι προστατεύουν!!!!
Εργασία, θεμελιώδες δικαίωμα του λαού, που οι ίδιοι κατάργησαν  ψηφίζοντας τα μνημόνια κι ανεβάζοντας τον αριθμό των ανέργων στην Ελλάδα στο 1.500.000…δεν υπάρχει! Έχει καταλυθεί με τροικανές εντολές που ακολουθούν πιστά οι διαχειριστές ενός συστήματος που απεκδύθηκε απροκάλυπτα το «δημοκρατικό» του μανδύα, αφού με τρομοκρατία κατάφερε να διατηρήσει τα «κεκτημένα» του…
Φασισμός με κατάλυση του δικαιώματος της κοινωνικής προστασίας, της προστασίας της υγείας, της ισονομίας για τους πληβείους της χώρας αυτής, που… οι ίδιοι οι υποτιθέμενοι σωτήρες κατάντησαν πληβείους!!!
Δείτε εδώ την ουσιαστική κατάλυση του Συντάγματος της χώρας μας:
Το άρθρο 5 αυτούσιο:
1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την πρoσωπικότητά τoυ και να συμμετέχει στην κoινωνική, oικoνoμική και πoλιτική ζωή της Xώρας, εφόσoν δεν πρoσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει τo Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.
2. Όλoι όσoι βρίσκoνται στην Eλληνική Eπικράτεια απoλαμβάνoυν την απόλυτη πρoστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τoυς, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πoλιτικών πεπoιθήσεων.
Eξαιρέσεις επιτρέπoνται στις περιπτώσεις πoυ πρoβλέπει τo διεθνές δίκαιo.
Aπαγoρεύεται η έκδoση αλλoδαπoύ πoυ διώκεται για τη δράση τoυ υπέρ της ελευθερίας.
 3. H πρoσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη.
Kανένας δεν καταδιώκεται oύτε συλλαμβάνεται oύτε φυλακίζεται oύτε με oπoιoνδήπoτε άλλo τρόπo περιoρίζεται, παρά μόνo όταν και όπως oρίζει o νόμoς.
4. Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ' αυτήν.
Τέτοιου περιεχομένου περιοριστικά μέτρα είναι δυνατόν να επιβληθούν μόνο ως παρεπόμενη ποινή με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης και μόνο για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων, όπως νόμος ορίζει.
 5. Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας.
Με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001, προστατεύεται και το ατομικό δικαίωμα στην υγεία όλων όσων ζουν στην Ελλάδα.

Πόσες διατάξεις του νομίζετε ότι καταλύονται????
Και μόνο η πρώτη και η δεύτερη παράγραφος του συγκεκριμένου άρθρου θα έπρεπε να είναι σε θέση να πετάξουν εκτός Βουλής το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής»!!!
Με το Άρθρο 16 παράγραφος 4 του Συντάγματος ορίζεται ότι όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της στα κρατικά εκπαιδευτήρια, το δε κράτος ενισχύει τους σπουδαστές που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους.
Κι εδώ καταλύεται, και μόνο με τη σκέψη για δίδακτρα σε Πανεπιστημιακές σπουδές…
…Και την είδαμε τη βοήθεια…. Νεαροί φοιτητές εκλιπαρούν για μια φέτα ψωμί κι ένα πορτοκάλι γιατί δεν έχουν να φάνε…
Κι επιμένουμε να είμαστε αραχτοί όλοι οι υπόλοιποι…
Ντροπή τους και ντροπή μας!!!!
Για τα παιδιά μας πρόκειται…
Σε τι επίπεδο πρέπει να έχουμε κατρακυλήσει, ώστε η προσωπική μας ησυχία και βολή να μετρά περισσότερο απ’ τη ζωή και την υγεία, απ’ το μέλλον των παιδιών μας….
Το άρθρο 22 μιλάει για το δικαίωμα στην εργασία και για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που συνάπτονται με ελεύθερες διαπραγματεύσεις. Όμως εδώ το Σύνταγμα έχει καταργηθεί.
Ισχύει ΟΧΙ το Σύνταγμα, αλλά το Μνημόνιο 2!!!!

Το άρθρο 17 κατοχυρώνει το δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Και πάλι εδώ, μέσω της έμμεσης δήμευσης που υφιστάμεθα όλοι μας, το Σύνταγμα έχει καταλυθεί.

Το άρθρο 23 κατοχυρώνει το δικαίωμα στην απεργία, αλλά και εδώ έχουμε κατάργηση στην ουσία του Συντάγματος.

Το άρθρο 28 παρ. 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 36 παρ. 2 ορίζει ότι οι διεθνείς συμβάσεις που εκχωρούν Εθνική Κυριαρχία θα πρέπει να επικυρωθούν από την Βουλή με πάνω από 180 βουλευτές. Ούτε αυτό έχει γίνει και παρόλα αυτά η Εθνική Κυριαρχία έχει παραχωρηθεί.

Το άρθρο 82 παρ. 1 λέει «H Kυβέρνηση καθορίζει και κατευθύνει τη γενική πολιτική της Xώρας, σύμφωνα με τους ορισμούς του Συντάγματος και των νόμων». Αφού όμως η κυβέρνηση δεν μπορεί αυτοδύναμα και κυρίαρχα να κυβερνήσει χωρίς την σύμφωνη γνώμη της τρόικας, αυτόματα το Σύνταγμα έχει καταλυθεί.

Επιπλέον, το ότι κανένας πολίτης δεν ενδιαφέρεται να αποκαταστήσει την συνταγματική νομιμότητα, κάνοντας χρήση του άρθρου 120 του Συντάγματος, (Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία), δείχνει ότι και για τον ελληνικό λαό, το υπάρχον Σύνταγμα είναι πλέον στο σύνολό του γράμμα νεκρό.

Αυτές είναι μόνο μερικές ενδεικτικές διατάξεις από πολλές άλλες που έχουν στην πράξη καταργηθεί.

Ξέρετε ποιες έχουν μείνει μόνο να ισχύουν;

Αυτές που νομιμοποιούν τυπικά την ύπαρξη Βουλής και κυβέρνησης, οι οποίες όμως εξουσίες (νομοθετική και εκτελεστική) οφείλουν πλέον να υπακούουν στους δανειστές και όχι στο ελληνικό Σύνταγμα.

Υπάρχει μήπως αντίρρηση επ’ αυτού;

Και μετά απορείτε πολλοί εξ ημών και υμών με τα υψηλά εκλογικά ποσοστά της « Χρυσής Αυγής»…
Ο Φασισμός βρίσκεται ήδη στο σπίτι μας, στην τηλεόραση, στη γειτονιά μας…
Και τρέφεται απ’ τη μη εκφραζόμενη στους σωστούς αποδέκτες οργή, απ’ τη μιζέρια και την… έλλειψη λίπους που είχαμε συνηθίσει στο φαγητό τα προηγούμενα χρόνια της επίπλαστης αφθονίας!!!
Τρέφεται και ισχυροποιείται απ’ την αδράνεια και τη συνολική απάθεια των ίδιων των πολιτών, εργαζομένων και ανέργων…
Άλλη ελπίδα απ’ τη συνειδητοποίηση της ταξικότητας της επίθεσης δεν υπάρχει….
Αυτό από το οποίο απέχουμε πολύ –τόσο εμείς όσο και οι άλλοι λαοί- είναι η απόκτηση συνείδησης.
Συνείδησης του τι είναι ο άνθρωπος, τι έχουμε έρθει να κάνουμε σε αυτή τη ζωή, τι ήταν οι γονείς μας, τι ήταν οι παππούδες μας και –τελικά- απόκτηση ταξικής συνείδησης.
Ναι, υπάρχουν ακόμα τάξεις. Δεν είναι της μόδας να το λες αλλά υπάρχουν.
Ο από μηχανής θεός υπήρξε μόνο στην αρχαία τραγωδία, για να διευκολύνει το story να εξελιχτεί…
Η Ιστορία διδάσκει ότι κάθε μικρή ή μεγάλη κατάκτηση των απλών ανθρώπων χρειάστηκε αίμα για να κερδηθεί… Αίμα ανθρώπων που στην πλειοψηφία τους δεν έζησαν για να δουν τις κατακτήσεις αυτές…
…καλούς δικηγόρους και αδέκαστους δικαστές!!!

(Μπορεί και να βρεθούν κάποιοι εν όψει περικοπών στα ειδικά μισθολόγια…)

…Και η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση…

Πολλά ελπίζω, έτσι???
Εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης….
Και καναπέδων στην παραλία… (το είδα κι αυτό, προσφάτως!!!!)…