Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Καμιά ανοχή στους λουφατζήδες!




Λουλούδια δεν ανθίζουν μόνο την άνοιξη.
Ανθίζουν κι Αυγουστιάτικα..
και μάλιστα στα νοσοκομεία!


Πρόκειται για «λουλούδια» που υπάρχουν στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας  και κάθε καλοκαίρι- και ιδιαίτερα τον Αύγουστο- θεωρούν εαυτούς  εκλεκτούς του θεού  επί της γης ...και βυσματώνουν τους συναδέλφους τους… δωρίζοντας στον εαυτόν τους συνήθως  μαζί με την θερινή κανονική  άδεια και κάνα δυο βδομάδες  μαϊμού- «αναρρωτικής» , αφήνοντας τους υπολοίπους συναδέλφους στα κρύα  του λουτρού.

Δυστυχώς τέτοια «μπουμπούκια» ευδοκιμούν   σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας. Μάλιστα όπως πληροφορούμαστε   και φέτος  σε αρκετά νοσοκομεία της επικράτειας  είχαμε ανάλογα κρούσματα σε μερικά μάλιστα το θέμα πήρε διαστάσεις με παρεμβάσεις των  διοικήσεων και των σωματείων των εργαζομένων


Μερικά από αυτά τα "μπουμπούκια"  έχουν  και το όνομα και τη χάρη.
Δηλαδή γνωστοί και πατενταρισμένοι κατα συρροήν ... «αναρρρωτικι-άκηδες».
Κατά διαβολική  σύμπτωση ορισμένοι ήταν και  γνωστά αγαπημένα  παιδιά πολιτικών παραγόντων , βουλευτών, διοικητών κλπ  στο παρελθόν.

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κατά την οποία  μεθοδευμένα οδηγείται από το κεφάλαιο, τη συγκυβέρνηση και την τρόικα  στην κατάρρευση και οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να εργαστούν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες (υπερεντατικοποίηση , ελάχιστο προσωπικό , ιδιαίτερα επιβαρυμένα προγράμματα εργασίας)  και ταυτόχρονα έχει λεηλατηθεί το εισόδημά τους και οδηγούνται στην εξαθλίωση, τέτοιες αλαζονικές, αντισυναδελφικές συμπεριφορές είναι απαράδεκτες  καταδικαστέες και πρέπει ως τετοιες  να αντιμετωπίζονται από όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους.

Ο φιλοτομαρισμός που αποβαίνει σε βάρος συναδέλφων δεν μπορεί να έχει θέση στα νοσοκομεία και στα σωματεία.

Στα προβλήματα  η μόνη λύση είναι η  συναδελφικότητα,  η αλληλεγγύη , η αλληλοκατανόηση και ο κοινός και ανυποχώρητος αγώνας μέσα από τα σωματεία για τα  δίκαια των εργαζομένων.