Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ο Υπουργός Υγείας παραπέμπει την περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών στις εθελοντικές οργανώσεις και στη φιλανθρωπία!


Διαβάστε και ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ


  • Λυκουρέντζος- Για την κάλυψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας:
Τους παραπέμπει στην κοινωνική αλληλεγγύη!!!!

Θαυμάστε λογική από τους εξολοθρευτές της Δημόσιας Υγείας!! 


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να σχολιάσουμε ένα άλλο ζήτημα το οποίο αποτελεί και κοινωνικό φαινόμενο. Τους τελευταίους έξι μήνες 4.000 ανασφάλιστοι  ζήτησαν περίθαλψη από ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης, πολύ σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας που πηγαίνει και απευθύνεται στους ιατρούς του κόσμου. Ακόμη και τα εμβόλια των παιδιών τους κάνουν εκεί πολλοί και ξέρω ότι είστε ενημερωμένος.
Και επειδή οι δείκτες της ανεργίας μεγαλώνουν μέρα με την ημέρα και όλοι είμαστε εν δυνάμει άνεργοι σε αυτό τον τόπο και άρα εν δυνάμει ανασφάλιστοι, θέλω να μου πείτε αν υπάρχει κάποια ειδική μέριμνα της Πολιτείας και του Υπουργείου Υγείας ή αν θα υπάρξει για αυτό το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, τους ανασφάλιστους πολίτες.

ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ :
"ΤΟ ΕΣΥ δοκιμάζεται από την πίεση τέτοιων καταστάσεων και όπως προηγουμένως συζητήσαμε, μου  ζητήσατε να εξηγήσω πώς θα χρηματοδοτήσουμε  τις υπηρεσίες υγείας οι οποίες αφορούν τους ελληνίδες και τους έλληνες και σας εξήγησα τη μεγάλη οικονομική δυσχέρεια που υπάρχει. Λοιπόν  προτού προβαίνουμε σε όλες  αυτές τις αγαθές, καλοπροαίρετες και ευχάριστα ακουγόμενες προτάσεις να εξετάσουμε τι δυνατότητες έχει το ΕΣΥ να ανταποκρίνεται.
Ο υπουργός λοιπόν οφείλει  πρώτα να   εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση τους συστήματος    για τους ασφαλισμένους  και εν συνεχεία η κοινωνική πρόνοια και κοινωνική πολιτική δεν αφορά μόνο το δημόσιο τομέα . Αφορά και την ιδιωτική πρωτοβουλία , αφορά τις εθελοντικές οργανώσεις, αφορά όλο τον κόσμο!!!
Η ελληνική κοινωνία πρέπει να ευρίσκεται σε εγρήγορση , αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη κρίση, η κρίση αφορά όλους και δεν μπορεί   κανείς να παριστάνει ότι δεν πρέπει  να συμμετέχει στην ανακούφιση   των συμπολιτών μας οι οποίοι έχουν ανάγκη και πάσχουν. Κάνει ό,τι μπορεί να κάνει  το ελληνικό δημόσιο, αναμένω και ανάλογες πρωτοβουλίες από τους τομείς που προανέφερα."

 Για τις περικοπές:
«Είναι μια συζήτηση η οποία εξελίσσεται στα επίπεδα των 300 εκατ. ανά έτος, ενδεχομένως να αυξηθούν λίγο ακόμη, αλλά σε καμιά περίπτωση –επαναλαμβάνω- δεν πρόκειται να εμποδιστεί η άνετη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, όπως επίσης και στο αναγκαίο φάρμακο για τον κάθε ασθενή».


  • ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ:
Νοσοκομεία ως εγκαταστάσεις  δεν θα κλείσουν…
Κλινικές θα ενοποιηθούν..
Τμήματα θα ενοποιηθούν.

«Νοσοκομεία ως εγκαταστάσεις δε θα κλείσουν. Κλινικές θα ενοποιηθούν, τμήματα θα ενοποιηθούν και επιτέλους πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη οικονομική περίοδο της οποίας οι συνέπειες μας αφορούν όλους. Και δε μπορούν να παριστάνουν κάποιοι ότι δεν τους αφορούν αυτές οι συνέπειες. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι καλούμεθα να μεταβάλλουμε όσα μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Και αυτό αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Την Πολιτική Ηγεσία, τους λειτουργούς του κράτους, όλους».

Δηλαδή  όπως καταλάβατε τμήματα  και κλινικές  …. θα κλείσουν !


 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ :Υπάρχει περίπτωση  για  παράδειγμα μια ειδικότητα που υπάρχει  σήμερα σε ένα νοσοκομείο που δεν είναι  κεντρικό,  είναι περιφερειακό, να πάψει να υπάρχει  και να μεταφερθεί σε κοντινό  του νοσοκομείο;
ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: Όταν  αναφέρομαι σε συνενώσεις κλινικών και τμημάτων, σε συγκεκριμένες περιοχές, εννοώ ότι θα γίνουν αυτές οι συνενώσεις που κρίνονται αναγκαίες.
Το να επικαλείται κανείς μια ειδικότητα στο όνομα της  προσφοράς υπηρεσιών στον  ασθενή  χωρίς στην πραγματικότητα αυτό να συμβαίνει, αυτό  εμένα δεν με απασχολεί.
Εμένα με απασχολεί να υπάρχει κεντρική μονάδα παροχής όλων των υπηρεσιών της οποίες χρειάζεται ο ασθενής.