Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ενδείξεις μεγάλης επιτυχίας της 24ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών



Μακράν η μαζικότερη απεργιακή κινητοποίηση  της τελευταίας τουλάχιστον δωδεκαετίας των γιατρών στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. 

Τα στοιχεία που μέχρι στιγμής συλλέγουμε είναι ότι πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες σε μαζικότητα  απεργιακές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών στη χώρα.

Όλα δείχνουν ότι  εκτός από τους νέους γιατρούς και ένα μεγάλο τμήμα των ειδικευμένων γιατρών αντιλαμβάνεται πλέον ότι τόσον ως επαγγελματική κατηγορία θα υποστούν σημαντική υποβάθμιση σε όλα τα επίπεδα αλλά και ότι ο  ίδιος ο χώρος εργασίας τους, δηλαδή το ΕΣΥ, οδηγείται σε κατάρρευση και διάλυση  και ότι ναρκοθετείται η ίδια η υγεία και η περίθαλψη  του λαού.

Με αφετηρία αυτή την επιτυχία να κλιμακωθεί ο αγώνας με συγκεκριμένο σχέδιο.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία σε όλα νοσοκομεία να πάρουν πρωτοβουλίες συμπόρευσης με τις κινητοποιήσεις  των ειδικευόμενων και νοσοκομειακών γιατρών, δημιουργώντας πανυγειονομικό  μέτωπο με σαφή ταξικά χαρακτηριστικά και αιτήματα, ξεπερνώντας τις ύποπτες μεθοδεύσεις  του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Να ανοιχτεί ο αγώνας στην υπόλοιπη κοινωνία, μαζί  με τους  χρήστες υπηρεσιών υγείας , τους συλλόγους χρονίως πασχόντων, όλους τους εργαζόμενους και τα πρωτοβάθμια σωματεία τους, τους  ανέργους , νέους και νέες, τους ανασφάλιστους και αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας, για τους οποίους   να ληφθούν πρωτοβουλίες για ελεύθερη και ισότιμη δωρεάν πρόσβαση  στις υπηρεσίες του ΕΣΥ.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα παλλαϊκό πανυγειονομικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, που θα συμβάλει να ξημερώσουν καλύτερες μέρες  στην πατρίδα μας και για το λαό μας.

Που θα κάνει πράξη εν τέλει την παροχή υψηλής ποιότητας δωρεάν υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης σε όλους τους ανθρώπους χωρίς αποκλεισμούς, από υγειονομικούς (γιατρούς , νοσηλευτές, τεχνολόγους , διοικητικούς , λοιπούς εργαζόμενους )  αμειβόμενους με αξιοπρεπείς μισθούς

Οι οιωνοί είναι με το μέρος μας!