Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Ε.Ε-ΔΝΤ


Συντριπτικό πακέτο μέτρων κοινωνικού ολοκαυτώματος προωθούν η Ευρωπαϊκή Ένωση το ΔΝΤ και η άθλια οικονομική χούντα των  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υλοποιώντας μέχρι κεραίας τις επιταγές της τρόικα, και τις επιθυμίες του ελληνικού κεφαλαίου. Η κυβέρνηση προχωρά σε εγκληματική λεηλασία όσων έχουν απομείνει από τα εργατικά-λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, με στόχο δήθεν την αποφυγή της χρεοκοπίας, ενώ την ίδια στιγμή οι πατριδοκάπηλοι-φασίστες της Χρυσής Αυγής κυνηγούν τους πιο αδύνατους, συμβάλλοντας στον αποπροσανατολισμό του λαού και το πέρασμα των μέτρων  .
          
Διαλύουν τις ζωές μας, με απλήρωτη εργασία, με «μισθούς» 8ωρου κάτω από 500 ευρώ και με την ανεργία να φτάνει στο τέλος του χρόνου το εφιαλτικό 28 - 30%. Οι απολύσεις έχουν γενικευτεί. Ο δημόσιος πλούτος της χώρας ξεπουλιέται αντί «πινακίου φακής» για να σωθούν τα παράσιτα οι κεφαλαιοκράτες και να αρπάξουν μίζες το πολιτικό τους προσωπικό. Εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες  «πνίγονται μέσα στα χρέη τους».

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, , νέοι και νέες
Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής.

Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους και στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία , οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (τις οποίες δυστυχώς ακολουθεί η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας) διαμορφώνουν τα αιτήματα τους με βάση τα ιδεολογήματα της συγκυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ(παραμονή στο ευρώ και την Ε.Ε, ανταγωνιστικότητα, «ευελιξία» της εργασίας). Κινούνται στη λογική του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, είναι εξαρτημένοι από το κράτος και διάφορους μηχανισμούς εξουσίας και εξυπηρετήσεων και γι αυτό δεν θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν νικηφόρους αγώνες.

 Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας,  προωθώντας μια νέα αγωνιστική ταξική ενότητα για να νικήσουν οι αγώνες. Αυτό απαιτεί μια άλλη κατάσταση στο εργατικό -συνδικαλιστικό κίνημα, με υπέρβαση του  υποταγμένου συνδικαλισμού, με αλλαγή των συσχετισμών. Με ενωτική προσπάθεια στη βάση, στα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλόγους, με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, με οριζόντιο συντονισμό των συνδικάτων, με αποφασιστικές μορφές πάλης, με συσπείρωση των ανέργων  και με οργάνωση των χιλιάδων ασυνδικάλιστων εργαζομένων.
           
Η Γενική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη  πρέπει να συνδυαστεί με μαζικές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς, περιοδείες και κοινή δράση(σεβόμενοι την αυτοτέλεια του καθενός) και γι’ αυτό απαιτείται να προχωρήσουμε χωρίς καμία καθυστέρηση. Να οργανώσουμε δυναμικές μορφές πάλης όπως καταλήψεις κ.α
Ζητούμενο σήμερα είναι ο παλλαϊκός – γενικός ξεσηκωμός με αποφασιστικούς αγώνες διαρκείας, με αμεσότητα στην αντίδραση, αλλά και σχέδιο, πρόγραμμα και προοπτική (νέα 48ωρη απεργία με προοπτική την απεργιακή κατάληψη διαρκείας σε όλους τους χώρους δουλειάς).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ

1)την πτώση της συγκυβέρνησης και το διώξιμο της τρόικας 2) την στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές και την ολοκληρωτική διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους 3) την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και την έξοδο-σύγκρουση με ευρώ-Ε.Ε 4) την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με επιστροφή όλων των κλεμμένων, και έλεγχο στη κίνηση κεφαλαίων 5)παραγωγική ανασυγκρότηση με τον παραγόμενο πλούτο στα χέρια των εργαζόμενων και τη διανομή του με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και την αναδιανομή πλούτου σε βάρος του κεφαλαίου.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα προϋποθέτει σύγκρουση με την εξουσία των καπιταλιστών. Να μπούμε όλοι μπροστά χωρίς ανάθεση σε «πεφωτισμένους» ηγέτες. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Είναι δρόμος δύσκολος αλλά ο μόνος ρεαλιστικός που θα μας οδηγήσει σε μια αξιοπρεπή ζωή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9 ΣΤΙΣ 10 π.μ  ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων Πρέβεζας