Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ετοιμάζουν νομοσχέδιο για τον τουρισμό υγείας



Στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα  οι υποδομές...«για να προσελκύσουν επενδύσεις».

Από τοποθέτηση του υπουργού υγείας  Α. Λυκουρέντζου στη Βουλή (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού Κέρκυρας Αγγελικής Γκερέκου

" ...η αναπτυξιακή στρατηγική του Υπουργείου Υγείας συμπεριλαμβάνει δύο πυλώνες. Ο ένας είναι η αξιοποίηση της περιουσίας που βρίσκεται στη δικαιοδοσία μας και ο άλλος είναι ο τουρισμός υγείας, κάτι το οποίο ενδιαφέρει ιδιαιτέρως την Κέρκυρα. Προσπάθειά μας είναι να κερδίσουμε επισκέπτες οι οποίοι θα επιθυμούν να απολαύουν υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα και δεν θα έχουν κατ’ αρχήν ως κίνητρο τις ούτως ή άλλως υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, αλλά θα έχουν ως κίνητρο και τους φημισμένους τόπους τουρισμού της πατρίδας μας. Η Κέρκυρα κατατάσσεται μεταξύ αυτών.
Γι’ αυτό, λοιπόν, διά της ερωτήσεώς σας ανακοινώνω στην Εθνική Αντιπροσωπεία ότι επεξεργαζόμαστε το νομοσχέδιο για τον τουρισμό υγείας στην Ελλάδα, παρακολουθούμε όλα τα επιτυχημένα παραδείγματα τα οποία έχουν εκδηλωθεί στην Ευρώπη και στη Μεσόγειο. Θα είμαστε σε θέση να καταθέσουμε στη Βουλή ένα νομοσχέδιο το οποίο θα προσελκύει επενδύσεις στον τουρισμό υγείας. Θα είναι ένα νομοσχέδιο της ανοικτής οικονομίας της αγοράς που θα βλέπει στο μέλλον με θάρρος και τόλμη, χωρίς φόβο, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς προκαταλήψεις. Είναι ανάγκη να προσελκύσουμε στην Ελλάδα επενδύσεις, να δημιουργήσουμε υποδομές οι οποίες θα επιτρέψουν την προσέλκυση των επενδύσεων. Θα ήθελα να ξέρετε ότι αυτό θα το υπηρετήσουμε από την πλευρά μας.
Άρα, να διαμηνύσετε στις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες σας ότι τα όποια δημόσια κτήρια υπάρχουν εκεί, θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιοποίησης από το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, αλλά θα μπορούν και να ενταχθούν στο νόμο, τον οποίο συντόμως θα καταθέσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του Τουρισμού για συζήτηση και έγκριση από την Εθνική Αντιπροσωπεία.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ".