Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων



Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων από την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των μισθών τους, την εντατικοποίηση της εργασίας τους, τις τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων σε υλικά, προσωπικό κι άλλα.



Πιο αναλυτικά σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τα εξής:
«Από την Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν με καταλήψεις των γραφείων της διοίκησης.
Σήμερα, και με βάση τις αποφάσεις των συνελεύσεων μας, αν δεν ανταποκριθούν στα αιτήματά μας να προχωρήσουμε πιο δυναμικά και ενωτικά, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.
Προχωράμε σε επίσχεση εργασίας από σήμερα 19/9/12.
Αυτό που μας παρακίνησε να κινητοποιηθούμε, είναι αυτό που βιώνει κάθε εργαζόμενος σ΄ αυτήν τη χώρα. Την περικοπή των μισθών μας, την εντατικοποίηση της εργασίας μας, τις τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων σε υλικά, προσωπικό κλπ. Βιώνουμε τους τελευταίους μήνες τη στοχευόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, των νοσοκομείων και την απαξίωση των λειτουργών τους, θυσιάζουν το δικαίωμα στην υγεία στο βωμό της κερδοφορίας των λίγων, όπου η έννοια άνθρωπος έχει αντικατασταθεί με τη λέξη περικοπή, σαν το πρόσφατο έγγραφο της διοίκησης που «προσαρμόζει» την υπερωριακή εργασία, στο διατιθέμενο κονδύλι και όχι στις πραγματικές ανάγκες.
Απλήρωτοι για οκτώ μήνες δεδουλευμένης υπερωριακής εργασίας. Ο κόπος μας, τα ξενύχτια μας, η κούραση μας, λόγω της κρίσης γίνονται ομόλογα και υπερκέρδη για τους τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο.
Και για τον πολίτη αυτό μεταφράζεται σε μεγαλύτερο χαράτσι, για φάρμακα, λόγω ΕΟΠΥΥ. Έχουμε ήδη πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά ζητάνε 5ευρα, συμμετοχή σε εξετάσεις, στην νοσηλεία στα Δημόσια νοσοκομεία. Να βάζει το χέρι πιο βαθειά στην τσέπη ο εργαζόμενος και να κλείνουν 65 νοσοκομεία, γιατί η Τρόικα και η κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι δαπάνες για την υγεία είναι έλλειμμα του προϋπολογισμού και τίποτε άλλο. Μαζί με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια που κλείνουν μας οδηγούν σε μια κοινωνία που θα έχει περίθαλψη, παιδεία μόνο ο πλούσιος. Και οι φτωχοί στον κοινωνικό Καιάδα. Ο δικός μας αγώνας είναι αγώνας για δημόσια δωρεάν περίθαλψη, υψηλού επιπέδου, για όλους, χωρίς διαχωρισμό φυλής χρώματος ή οικονομικής κατάστασης. Χωρίς να λυμαίνονται, την ανάγκη για υγεία, κερδοσκόποι. Καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία και τους διάφορους φορείς, να μας συμπαρασταθούν, μιας και η Υγεία είναι δημόσια υπόθεση και όχι μόνο των Εργαζομένων στα νοσοκομεία. Ζητούμε από τον κόσμο την κατανόηση, την συμπαράσταση και να σταθεί στο πλάι μας, μιας και οι πολίτες είναι οι τελικοί αποδέκτες των υπηρεσιών μας. Η αλληλεγγύη και συμπαράσταση είναι ισχυρότερη μορφή αντίστασης, μονόδρομος ο αγώνας για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε.
Απαιτούμε άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Να μην κλείσει καμιά κλίνη, κανένα τμήμα, κανένα νοσοκομείο.
Προσλήψεις άμεσα προσωπικού
Λεφτά για την Υγεία – Παιδεία και όχι για τους τοκογλύφους.
Άμεση χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό».
Αξίζει να θυμίσουμε πως από την αρχή της εβδομάδας σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται και οι νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά.

Πηγή: Epirus gate