Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ;


Με απόφαση fast- track στη λογική του «σοκ και δέος» και με τη σύμφωνη γνώμη της άθλιας τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικα, ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε στις 28/9/2012 την επέκταση της αποζημίωσης της φαρμακευτικής δαπάνης με βάση την τιμή αναφοράς ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ.

Αυτό σημαίνει την αυτόματη εκτίναξη της συμμετοχής των ασφαλισμένων ,που πλήττονται ανελέητα από την πολιτική της κοινωνικής κατεδάφισης την στιγμή που αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Πέφτουν οι μάσκες με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο, αυτών που στήριζαν την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας  ότι τάχα με την συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας  επιχειρείται να μπει τάξη στην αλόγιστη φαρμακευτική δαπάνη. Πράγματι προχωρούν σε ακόμη μεγαλύτερη περικοπή αλλά με την απόλυτη μετακύλισή της στον ασφαλισμένο.

Την πραγματική απάντηση στον κυβερνητικό κατήφορο δίχως τέλος, δεν μπορούν να τη δώσουν αυτοί που εμμέσως στηρίζουν την ουσία των μέτρων. 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ η πλειοψηφία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας που ζητούν την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων με βάση εισοδηματικά κριτήρια όχι μόνο στην φαρμακευτική δαπάνη αλλά και στα νοσήλια  (είναι πρόταση του λεγόμενου Πανελλαδικού μετώπου υγείας!!). 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ αυτοί που συμμετέχουν στο μέτωπο ιδιωτικών φορέων υγείας που από την πρώτη στιγμή στηρίζουν ΑΠΟΛΥΤΑ την κυβερνητική και τροϊκανή πολιτική στην υγεία.

Μόνη λύση η ενιαία πανυγειονομική και παλλαϊκή απάντηση στην άθλια πολιτική. Μαζί και όχι απέναντι στο λαό και την εργαζόμενη πλειοψηφία.

Η ΑΡΣΙ καλεί όλους τους γιατρούς της Αθήνας στην πανιατρική συγκέντρωση του ΙΣΑ στις 6/10/2012 για να αποφασίσουμε  αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης στην δράση μας. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

Πηγή: Α.Ρ.Σ.Ι.