Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Λουκέτα «πιλότος» στο ΕΣΥ.




Το λουκέτο των θεραπευτηρίων του ΙΚΑ (1ο και 7ο Νοσοκομείο) αποτελεί πιλότο για την επερχόμενο  άμεσο κλείσιμο και άλλων νοσοκομείων ανά την επικράτεια.Και όχι μόνο νοσοκομείων αλλά και κέντρων Υγείας

Με γνώμονα την περιβόητη πληρότητα !

Δηλαδή οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ,  αφού απαξίωσαν για χρόνια τα νοσοκομεία ως φορείς δευτεροβάθμιας περίθαλψης  με τις πολιτικές τους  της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης , της υποβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τους, της ιδιωτικοποίησης και επιχειρηματοποίησης της λειτουργίας τους, έρχονται τώρα σε αγαστή συνεργασία με τα εξαπτέρυγα της ΔΗΜΑΡ και τα αποτελειώνουν.

Αυτή την τακτική θα ακολουθήσουν και σε όλη την επικράτεια με γνώμονα όπως λένε  πέρα από την πληρότητα  και  με «γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια»

Τι σημαίνουν αυτά.
«Γεωγραφικά κριτήρια»
Όσα νοσοκομεία εμπίπτουν σε ένα άξονα με ένα ασαφές κριτήριο εγγύτητας είναι υποψήφια για λουκέτο
«Κοινωνικά»
Ε, εδώ μην έχετε αμφιβολίες ! Θα προσμετράνε τις αντιδράσεις, το  ενδοσυγκυβερνητικό πολιτικό κόστος και τα κολλητιλίκια (ρουσφέτια)


 Η τακτική γνωστή:
1ο βήμα: εγκαταλείπουμε το Νοσοκομείο σκόπιμα ώστε να καταρρεύσει. Του κλείνουμε τις οικονομικές στρόφιγγες, κοινώς του κλείνουμε το οξυγόνο
2ο βήμα: εξαιτίας της σταδιακής εξαθλίωσης η ιδέα του κλεισίματος αρχίζει να ωριμάζει και να θεωρείται μονόδρομος. Εξ άλλου αρχίζουν να βοηθούν πλέον και τα στατιστικά …πχ πληρότητα κλπ
3ο βήμα: η υπολειτουργία δημιουργεί αγανάκτηση στον κόσμο ο οποίος αρχίζει να εύχεται την κατάργησή του ή τελικά να μην αντιδρά άμεσα και στην ιδέα και μόνο να κλείσει.
4ο βήμα: ανακοινώνεται το κλείσιμο 

όσο για το προσωπικό:
Η δήλωση του Λυκουρέντζου είναι σαφής.(κλικ εδώ)
«Καλούνται το επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και το διοικητικό, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χάριν των πολιτών, εκεί όπου το καθήκον τους ορίζει».

Ο πίνακας που ακολουθεί και αναφέρεται στα δυο πρώην θεραπευτήρια του ΙΚΑ είναι από σημερινό δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη"


Μέτωπο τώρα παντού, σε όλη την επικράτεια , σε όλες τις πόλεις.

Υγειονομικών , εργαζομένων , συνταξιούχων, ανέργων και  όλης  της κοινωνίας
για να τους σταματήσουμε !

Για να αποτρέψουμε την καταστροφή!

Για να διεκδικήσουμε την  καθολική αναβάθμιση όλων των μονάδων του ΕΣΥ.
Για να ανοίξουμε το δρόμο προς την δωρεάν , ολόπλευρη καθολική πρόσβαση των πολιτών και ιδιαίτερα των πληττόμενων στρωμάτων του λαού μας σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στο ΕΣΥ.

Δεν θα περάσουν!