Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Πρέβεζας (Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα):Με νέες αποφασιστικές και πολυήμερες κινητοποιήσεις, να μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τα νέα μέτρα.


Στις 26 Σεπτέμβρη, στην Πρέβεζα, τα μαζικά συλλαλητήρια ήρθαν να προστεθούν στις ογκώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις όλης της χώρας. Χιλιάδες εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, νέων και μεταναστών έδωσαν ξεκάθαρο το μήνυμα: Καθολική απόρριψη των μέτρων που φέρνει η τρικομματική κυβέρνηση - χούντα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ)- Ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για να μην περάσει το σφαγιαστικό πακέτο των 14 δις.

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση χαιρετίζουμε όλους τους διαδηλωτές (όλων των συγκεντρώσεων)  και όλες τις εργατικές πρωτοβουλίες που πάρθηκαν από σωματεία συναδέλφων της πόλης μας, όπως οι καταλήψεις χώρων εργασίας από τους εργαζόμενους στην Περιφερειακή Ενότητα(πρώην νομαρχία).

Παράλληλα καταγγέλλουμε τη «συνεργασία» αστυνομίας -εργοδοσίας και στη πόλη μας. Συγκεκριμένα το πρωί της απεργίας, στο εργοστάσιο FOPPEN (Ολλανδός-εργοστάσιο συσκευασίας ψαριών), στη ΒΙ.ΠΕ της Πρέβεζας, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, της ΟΠΚΕ, της ομάδας ΔΙΑΣ και αστυνομικοί με πολιτικά αναπτύχθηκαν στην είσοδο του εργοστασίου, εμποδίζοντας συναδέλφους του ΠΑΜΕ να ενημερώσουν τους εργάτες για την απεργία. Μάλιστα όπως δήλωσαν επίσημα, κλήθηκαν από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας για «να προστατεύσουν το δικαίωμα στην εργασία»!
Η χρήση της αστυνομίας για την προστασία των εργοδοτών και των συμφερόντων τους, δεν είναι ούτε πρέπει να θεωρηθεί μεμονωμένο περιστατικό. Έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα καταστολής των εργατικών αγώνων όλα αυτά τα χρόνια, στην πρόσφατη άνανδρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες που διεκδικούσαν το αυτονόητο, στους όλο και πιο τρομοκρατικούς νόμους που σχεδιάζονται δήθεν για την «κουκούλα»… Όλα, όμως έρχονται να καταλήξουν στο ίδιο παρανομαστή: Στον τρόμο που γεννά η επίγνωση στο στρατόπεδο της κυβέρνησης, των εργοδοτών, της τρόικας και της Ε.Ε. ότι μόνο ο οργανωμένος λαός που μάχεται για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες του έχει τη δύναμη να τους ανατρέψει συνολικά .

Την ώρα λοιπόν, που για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδα βγαίνουν μαζικά στο δρόμο της αντίστασης, της απαίτησης και της σύγκρουσης για το δικαίωμα μας σε μια ζωή και εργασία με αξιοπρέπεια, ως Αγωνιστική Παρέμβαση εργαζομένων Πρέβεζας, καλούμε τον κάθε εργαζόμενο-η, άνεργο-η, μετανάστη-τρια, νέο-α, φοιτητή-τρια, μαθητή-τρια και όλα τα συνδικάτα της πόλης να πάρουν: α) ενιαία πρωτοβουλία για το σπάσιμο της τρομοκρατίας στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο, β) πρωτοβουλίες για κλιμάκωση του αγώνα. Με νέες αποφασιστικές και πολυήμερες κινητοποιήσεις, να μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τα νέα μέτρα.

Πρέβεζα,
27 Σεπτεμβρίου 2012