Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Δίκτυα Αλληλεγγύης Υγείας σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας, από τους Υγειονομικούς σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας




Τα σωματεία των εργαζομένων, οι γενικές συνελεύσεις, τα ΔΣ  και οι συνδικαλιστικές επιτροπές των γιατρών να μπουν μπροστά στο εγχείρημα αυτό

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Υγειονομικοί
Γιατροί, Νοσηλευτές , Τεχνολόγοι, άλλοι επαγγελματίες υγείας

Γινόμαστε μάρτυρες σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας τις αδυναμίας χιλιάδων πολιτών -που χάνουν τη δουλειά τους ή αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές- να φροντίσουν την υγεία τους, θέτοντας πολλές φορές σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους. 

Ανασφάλιστοι, άνεργοι, επαγγελματίες που χρεοκόπησαν αλλά και νέοι επιστήμονες με «μπλοκάκι» που αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα απευθύνονται πλέον μόνο σε δημόσια νοσοκομεία και αυτό όταν η κατάστασή τους φτάσει στο απροχώρητο.

Το ποσοστό των ανασφάλιστων, των άπορων και των ασθενών που δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς.

Είναι χιλιάδες εκείνοι οι συμπολίτες μας που τους επιβάλουν να πληρώσουν τα νοσήλια τους και αδυνατούν 

Είναι άπειρα τα περιστατικά που πολίτες ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύναμοι υπογράφουν και με «δική τους θέληση»  αποχωρούν από τα εξωτερικά ιατρεία ή από τις κλινικές των νοσοκομείων, γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα νοσήλιά τους ή τις εργαστηριακές τους εξετάσεις.

Είναι πάρα πολλά τα περιστατικά που ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύναμοι ασθενείς διαγιγνώσκονται με σοβαρότατη νόσο και καθυστερούν  το χειρουργείο ή  αρνούνται τη νοσηλεία λογω οικονομικής αδυναμίας.


Μπροστά σε αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή και γενοκτονία δεν μπορούμε ως λειτουργοί της υγείας  να μένουμε αμέτοχοι ή να παραπέμπουμε τους συνανθρώπους μας  στις διατάξεις νόμων και εγκυκλίων που μετατρέπουν το αγαθό της υγείας σε εμπόρευμα. 

Γνωρίζουμε  ήδη ότι πάρα πολλοί συνάδελφοι γιατροί, νοσηλευτές, τεχνολόγοι παίρνουν ατομικά πρωτοβουλία και στέκονται στο πλευρό των ανασφάλιστων και αδύναμων συνανθρώπων μας τιμώντας τον  όρκο τους και το λειτούργημα τους.

Όμως είναι τέτοια η έκταση της  ανθρωπιστικής καταστροφής που πλέον δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί   με ατομική  πρωτοβουλία μόνο του κάθε λειτουργού υγείας, ούτε με ελεημοσύνες και φιλανθρωπίες.

Είναι λοιπόν η ώρα οι γενικές συνελεύσεις των σωματείων σε όλες τις μονάδες υγείας καθώς και  οι γενικές συνελεύσεις των γιατρών  να πάρουν αποφάσεις και να  δημιουργήσουν οργανωμένο δίκτυο αλληλεγγύης υγείας σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους  συνανθρώπους μας  σε κάθε μονάδα υγείας. Να θέσουν τις γνώσεις τους,  την εμπειρία  τους και τον εξοπλισμό τους στη διάθεση και αυτών των ανθρώπων που δεν έχουν ή έχασαν  την ασφάλιση ή την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στα χαράτσια που επιβάλλουν ΕΕ-ΔΝΤ και η εγχώρια τρόικα .

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό δεν είναι εμπόρευμα σε διατίμηση

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ
ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ

Εμπρός  λοιπόν για κινηματικά, ανεξάρτητα δίκτυα αλληλεγγύης υγείας σε όλα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.


ΠΑΝΤΟΥ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ  
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ  ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Σεπτέμβριος 2012