Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν σεμινάριο στις Διοικήσεις για την αποτελεσματική καταστολή των κινητοποιήσεων Γιατρών του Ε.Σ.Υ και διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας!





NON PAPER

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!! 



ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, Σεπτέμβριος 2012

ΠΡΟΣ: Τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Υπουργό και Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
                       Συλλόγους Ειδικευομένων Ιατρών Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.
                       Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
                      Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος

ΘΕΜΑ: Δωρεάν σεμινάριο στις Διοικήσεις για την αποτελεσματική καταστολή των κινητοποιήσεων Γιατρών του Ε.Σ.Υ και διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας.

Αξιότιμοι κύριες και κύριοι,

 ο χώρος της Υγείας στον οποίο καλείσθε να ασκήσετε Διοικητικά καθήκοντα βρίσκεται την περίοδο που διανύουμε σε αναβρασμό, με την καθυστέρηση αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών των Ιατρών και των βαρδιών των Νοσηλευτών να προστίθεται στα ήδη ζωτικής σημασίας προβλήματα περικοπών των πόρων των νοσοκομείων, αναστολή των προσλήψεων προσωπικού, μειώσεις των μισθών σε όλες τις βαθμίδες, και την αύξηση προσέλευσης ασφαλισμένων και ανασφάλιστων ασθενών.
  
 Είναι σαφώς κατανοητή η αδυναμία των εργαζομένων στα νοσοκομεία να σηκώσουν όλο αυτό το βάρος στην καθημερινή τους ασχολία και προσωπικό βίο, όμως πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους η ανάγκη και το δικαίωμα του πολίτη στην διαφύλαξη της ακεραιότητας της σωματικής και ψυχικής του Υγείας. Σε κάθε προσπάθεια λοιπόν αντίδρασης των εργαζομένων μέσω κινητοποιήσεων (στάσεις εργασίας, απεργίες, κλείσιμο ταμείων, επίσχεση εργασίας), η Διοίκηση του νοσοκομείου οφείλει να είναι δίπλα στον άρρωστο και δυστυχώς ως εκ τούτου απέναντι στον εργαζόμενο.
         

Η πλειοψηφία των Ειδικευομένων Ιατρών συμμερίζονται το ανωτέρω δίλημμα των Διοικήσεων και στα πλαίσια καλής μελλοντικής συνεργασίας λαμβάνει την πρωτοβουλία της δωρεάν προσφοράς ολιγόωρων σεμιναρίων στις Διοικήτριες και τους Διοικητές σχετικά με τρόπους εξασφάλισης της απρόσκοπτής λειτουργίας των νοσοκομείων και των εσόδων τους. Οι συναντήσεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν στα αμφιθέατρα των νοσοκομείων παρουσία φυσικά των Νομικών Συμβούλων των νοσοκομείων, των Διευθυντών Ιατρικής Υπηρεσίας, και εκείνων των Συντονιστών Διευθυντών που είναι ανοιχτά εντεταλμένοι υπέρ του απλού ασθενή και των οικογενειών τους.


Τον πυρήνα των μαθημάτων αυτών θα αποτελεί η εκπαίδευση των Διοικήσεων σε μεθόδους άσκησης πίεσης σε Ειδικευόμενους, Ειδικευμένους, και Νοσηλευτές χρησιμοποιώντας τον Διοικητική αρμοδιότητα και ασαφή νομικά πλαίσια (η δικαστική επίλυση των οποίων θα αποτελεί επίπονη και μακροχρόνια διαδικασία, αποθαρρύνοντας έτσι οποιαδήποτε ενέργεια).


Μεταξύ άλλων, στα σεμινάρια αυτά των Διοικήσεων «Ν.Α.Ζ.Ι.» («Νοσοκομεία Ανοιχτά Ζορίζοντας Ιατρούς») θα συζητούν αναλυτικά, με ζωντανές επιδείξεις, οι εξής ενότητες και μέθοδοι:

1.Απειλή για διακοπή μισθοδοσίας στους Ιατρούς που τελούν υπό επίσχεση εργασίας

2.Μη πληρωμή εφημεριών του προγράμματος κατά την επίσχεση εργασίας – πώς να διορθώσετε την  εκ παραδρομής αμέλεια των Συντονιστών Διευθυντών να αφαιρέσουν εγκαίρως από το πρόγραμμα εφημερίας τα άτομα υπό επίσχεση εργασίας – πώς να τροποποιήσετε τις απολογιστικές εφημερίες στο τέλος του κάθε μήνα, παρά την μη αλλαγή του προγράμματος

3.Απειλή για μη αναγνώριση του χρόνου επίσχεσης ως χρόνου Ειδικότητας και για άμισθη παράταση

4. Απειλή για διακοπή σύμβασης Ειδικευόμενου – πώς να παρακάμψετε τον ν.1264/82 ώστε να συμπεριληφθούν και τα «προστατευμένα από απόλυση» μέλη συνδικαλιστικών φορέων 

5. Απειλή για κλήση της Εισαγγελικής Αρχής σε περίπτωση απουσίας από εφημερία Ειδικευομένων σε επίσχεση εργασίας

6. Απειλή σε Συντονιστές Διευθυντές για διακοπή των χρηματοδοτήσεων /ευνοΐκων μεταχειρίσεων των Επιστημονικών Τμημάτων τους από τη Διοίκηση σε περίπτωση που επιτρέψουν στους Ειδικευόμενους να προβούν σε κινητοποιήσεις

7.Ανάρτηση Ειδικευομένων Ιατρών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας στο πρόγραμμα εφημερίας (τα ονόματα των οποίων είτε προϋπήρχαν στο πρόγραμμα ή με επιδεξιότητα αναρτήθηκαν από τους Συντονιστές Διευθυντές μετά την αναγγελία της επίσχεσης εργασίας) – χαρακτηρισμός των Ειδικευομένων ως «προσωπικό ασφαλείας»

8.Πίεση στους Συντονιστές Διευθυντές για εκβιασμό των Ειδικευομένων σχετικά με την άρνηση εκπαίδευσή τους, άρνηση χορήγησης ρεπό και κανονικών αδειών, δυσμενή μεταχείρισή τους στις καθημερινές εργασίες της κλινικής και τις εξετάσεις για τη λήψη της Ιατρικής Ειδικότητας, την άρνηση χορήγησης πιστοποιητικού Ειδικότητας ή αναγραφή επί αυτού της συμμετοχής τους σε κινητοποιήσεις.

9. Ανάλυση της τακτικής του «διαίρει και βασίλευε» μεταξύ Ειδικευόμενων («καλοί-κακοί» Ειδικευόμενοι), Ειδικευόμενων-Ειδικευμένων («ασεβής νεολαία-γενιά βολεμένων», και Ιατρών-Νοσηλευτών («γίνονται περικοπές από τον ένα κλάδο για να πληρωθεί ο άλλος»)

10.Άσκηση πολιτικής πίεσης στις Επιθεωρήσεις Εργασίας για αποφυγή πιθανών Διοικητικών προστίμων και κυρώσεων

11.Δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για στροφή των πολιτών ενάντια στις διεκδικήσεις των εργαζομένων – παρουσίασή των Ιατρών ως ευνομούμενο κομμάτι της κοινωνίας που αδιαφορεί για τη Δημόσια Υγεία

12.Μέθοδος των «Χιλίων Υποσχέσεων»: αποπροσανατολισμός και αποθάρρυνση του αγωνιστικού πνεύματος, είτε μέσω προφορικών ανακοινώσεων είτε έγγραφων δεσμεύσεων για αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζόμενους εντός σύντομου χρονικού διαστήματος.

13.Μέθοδος του «Διοικητή-Δικαστή» με χαρακτηρισμό των επισχέσεων εργασίας ως παράνομες και καταχρηστικές για τους Ειδικευόμενους, και διαβεβαίωση των Ειδικευμένων σχετικά με την αδυναμία συμμετοχής τους σε παρόμοια κινητοποίηση (με την αρωγή του αρμόδιου Διοικητή της Υ.Π.Ε. και της Νομικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου)

14.Απολογία-ανάκριση των Ειδικευόμενων και Ειδικευμένων ενώπιον της Διοίκησης σχετικά με τις αιτίες της πρόθεσής τους για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις. Προαπαιτούμενα μέτρα: η χρήση της Διοικητικής ιδιότητάς, η κατ’ ιδίαν συζήτηση με κάθε Ιατρό, και η διακόσμηση του γραφείου Διοίκησης με επιβλητικά έπιπλα και χρωματισμούς.

15.Άρνηση χορήγησης χρόνου παράτασης Ειδικότητας σε περίπτωση κενών θέσεων

16.Άρνηση πρόσληψης ή ανανέωσης θητείας Επικουρικών Ιατρών

17.Άσκηση ψυχολογικής πίεσης απευθυνόμενοι στους όρκους και το φιλότιμο του Ιατρικού Λειτουργού για μη εγκατάλειψη των ασθενών 

18.Μέθοδος του «Καλού Διοικητή» καλώντας το προσωπικό να κατανοήσει την αδυναμία της «καλής» Διοίκησης απέναντι στους «κακούς» ανωτέρους της – απαραίτητη η δημόσια παρουσία της Διοίκησης στις συνελεύσεις των εργαζομένων

19.Προσωπική επίθεση σε μέλη των Συνδικαλιστικών Φορέων και σε εν γένει σε κάθε ηγετική παρουσία, προκειμένου να κατασταλεί η διακίνηση πληροφοριών και η ανάταση της αγωνιστικής διάθεσης των υπολοίπων

20.Χρήση έμπιστων εργαζομένων για την συλλογή πληροφοριών προς τη Διοίκηση και την μετάδοση στις συνελεύσεις της ματαιότητας ή παρανομίας των κινητοποιήσεων

Για πληροφορίες και την δωρεάν εγγραφή σας στο πρόγραμμα καταστολής κινητοποιήσεων «Ν.Α.Ζ.Ι» μπορείτε να απευθύνεστε στους τοπικούς Πρωτοβάθμιους ή Δευτεροβάθμιους Συνδικαλιστικούς Φορείς. 

Η ένδυση σας στα μαθήματα κατά προτίμηση να είναι άνετη, αλλά επιβλητική, με αποχρώσεις του μαύρου χρώματος. 

Σε κάθε σεμινάριο θα είναι παρόντες έμπιστοι εργαζόμενοι για την πρακτική άσκηση των ανωτέρω μεθόδων, ενώ σε κάθε περίπτωση θα διαφυλαχθεί η ανωνυμία των συμμετεχόντων Διοικητριών και Διοικητών.

Με εκτίμηση,
Οι Ειδικευόμενοι Ιατροί τους Εθνικού Συστήματος Υγείας 


ΥΓ: Μεταξύ σοβαρού και αστείου...εεεε;