Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσχεση εργασίας των Ειδικευομένων Ιατρών του Γ.Ν.Α.Ευαγγελισμός



ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς: τον Διοικητή και Υποδιοικητή του Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός
           τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας
          
Κοινοποίηση προς: τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
              τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
              τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
              την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος
              τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
              την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά
              τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Θέμα: Επίσχεση εργασίας των Ειδικευομένων Ιατρών του Γ.Ν.Α.                     Ευαγγελισμός

Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,
           
            θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την πρόθεση των Ειδικευομένων Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ο Ευαγγελισμός» να προβούν σε επίσχεση εργασίας, με ατομική τους ευθύνη, από τις 10 Σεπτεμβρίου 2012, όπως αυτή μεταφέρθηκε προφορικά στη διοίκηση σήμερα. Οι Ιατροί θα απέχουν τόσο από το πρωινό ωράριο όσο και από τις εφημερίες, δεν υποχρεούνται να βρίσκονται στον χώρο εργασίας παρά μόνο όταν αρθεί η υπερημερία του εργοδότη, και φυσικά δεν μπορεί να συμπεριληφθούν στο προσωπικό ασφαλείας καθότι η εγκαίρως ενήμερη  διοίκηση παραβιάζει τους όρους της σύμβασής μας Ιδιωτικού Δικαίου ούσα υπερήμερη.
            Οι Ειδικευόμενοι Ιατροί βρισκόμαστε ήδη πέντε μήνες απλήρωτοι για πραγματοποιηθείσες εφημερίες, ενώ καλούμαστε να σηκώσουμε δυσβάσταχτα τακτικά και έκτακτα οικονομικά βάρη, εν όψει μάλιστα δραματικών περαιτέρω μειώσεων στις μηνιαίες μας απολαβές και μεγάλων φορολογικών εισφορών. Δηλώνουμε αδυναμία να αντεπεξέλθουμε πλέον στις βασικές βιοτικές μας ανάγκες και την υποστήριξη των οικογενειών μας. Η αδικαιολόγητη και παράνομη αυτή καθυστέρηση της πληρωμής των δεδουλευμένων σύντομα θα μας οδηγήσει στην παραίτηση και αναζήτηση εργασίας σε άλλο τομέα ή σε εγκατάλειψη της  πατρίδας μας. Θίγεται ανεπανόρθωτα η ανθρώπινη αξιοπρέπειά μας και η επαγγελματική μας υπόσταση, αλλά και η ικανότητά μας να προσφέρουμε το ιατρικό λειτούργημα υπό αυτές τις συνθήκες. Απαιτούμε την έντοκη καταβολή όλων των δεδουλευμένων και την κατάργηση του αναίτιου φετινού Γολγοθά γραφειοκρατίας που σχετίζεται με την έγκαιρη πληρωμή μας.
            Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πιθανώς κινδυνέψουν ζωές στις εφημερίες του νοσοκομείου Ευαγγελισμός τις προσεχείς ημέρες, αν δεν γίνει μέριμνα από τη διοίκηση για επαρκή κάλυψη των αναγκών σε Ιατρικό προσωπικό ή σε αντίθετη περίπτωση αναγκαστική παύση λειτουργίας εκείνων των επιστημονικών τμημάτων και κλινικών. Το πρόγραμμα των εφημεριών στα περισσότερα νοσοκομεία δεν ορίζεται πια από τις ανάγκες σε Γιατρούς Ειδικότητας, αλλά προκαθορίζεται βάσει των διαθέσιμων μηνιαίων χρημάτων, αδιαφορώντας έτσι για οποιαδήποτε έκθεση σε κίνδυνο της υγείας των πολιτών.
            Ζητάμε την κατανόηση του ασθενή και των οικείων του για οποιαδήποτε επιπλέον έκθεση σε ταλαιπωρία. Ασκούμε το νόμιμο δικαίωμα μας στην επίσχεση εργασίας διεκδικώντας επίσης ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εξέτασης και νοσηλείας για όλους τους ασθενείς, όπως αυτό αναγράφεται στα ατομικά δελτία που υπογράψαμε. Απαιτούμε επιτέλους την ανακατασκευή, επιδιόρθωση, και αναδιοργάνωση όλων των χρόνιων προβλημάτων του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, των νοσηλευτικών τμημάτων και των θαλάμων ασθενών, την ίδια ώρα που διατίθενται αβίαστα πόροι για κατασκευή, για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες, κυλικείου στο νοσοκομείο!
            Στηρίζουμε τα ανάλογα αιτήματα για άμεση αποπληρωμή των χρωστούμενων των Ειδικευόμενων και Ειδικευμένων Ιατρών του Ε.Σ.Υ., των Ιατρών με σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, των Φαρμακοποιών, ενώ καλούμε τους συναδέλφους Νοσηλευτές σε κοινή διεκδίκηση των βασικών μας εργατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2012
Για τον Σύλλογο Ειδικευομένων Ιατρών του Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός,
το Διοικητικό Συμβούλιο:

Ηλίας Χρήστος

Χατζηθεοδώρου Θεόδωρος

Δουμουλάκης Αντώνιος

Δρίτσας Σπυρίδων

Παπαδάκη Μαριαλένα