Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Λυκουρέντζος :Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα με ΣΔΙΤ!!!


Ήταν αναμενόμενο!!!

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ   νεκρανασταίνει τις περιβόητες Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο χώρο της Υγείας!

Όλα δείχνουν ότι η νέα Μεγάλη Ιδέα του ..Έθνους ,o «τουρισμός Υγείας», θα  επιχειρηθεί να λάβει σάρκα και οστά μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Δηλαδή σύμπραξη του Δημοσίου με τους κλασικούς κρατικοδίαιτους  μεγαλοεπιχειρηματίες . (Ελάτε τώρα που δεν ξέρετε ονόματα!)

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από το χαιρετισμό που   απηύθυνε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος  σε ειδική εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την παρουσίαση των συμπερασμάτων της μελέτης για την «Ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα», η οποία εκπονήθηκε για λογαριασμό του από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.

Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μια σειρά από νοσοκομειακές μονάδες που βρίσκονται σε τουριστικές η και παράκτιες περιοχές και καταρρέουν ή παραπαίουν κάτω από βάρος της ανθυγιεινής πολιτικής συγκυβέρνησης και τρόικας και πρόκειται  να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν από τη λίστα των «δημόσιων δομών υγείας»,  θα παραδοθούν με τη μια ή την άλλη μορφή σε ιδιώτες για να «αξιοποιηθούν» για «τουρισμό Υγείας» .

 Στην ουσία για να κερδίσουν  οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου.

Διαβάζουμε λοιπόν από δελτίου τύπου του Υπουργείου Υγείας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Υπουργός παρουσίασε το όραμα του Υπουργείου, αλλά και τις προοπτικές του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα, η οποία άλλωστε «είναι ένας φημισμένος τόπος προορισμού για διακοπές, παρά το γεγονός ότι και έχουμε ορισμένα προβλήματα τον τελευταίο καιρό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αδυνατίζουν οι φυσικές, οι πολιτισμικές, οι ιστορικές και θρησκευτικές δυνατότητες της χώρας», όπου «στόχος είναι η διαμόρφωση ενός ελκυστικού περιβάλλοντος επενδύσεων και η Σύμπραξη του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα».
Μάλιστα δεσμεύτηκε για την σύνταξη, σε συνεργασία με την Υπουργό Τουρισμού, του απαραίτητου νόμου-πλαισίου έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, επισημαίνοντας ότι «τα επόμενα δύο χρόνια, 2013 και 2014, θα είναι δύσκολα χρόνια για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία. Αυτή τη δυσκολία μπορούμε να μετριάσουμε αν στους τομείς όπου μπορούμε να επιτύχουμε υψηλές επιδόσεις, το τολμήσουμε και το αποφασίσουμε».
Στη συνέχεια διασαφήνισε ότι «μπορεί να μην υπάρχουν πόροι για μια παραδοσιακή λογική χρηματοδότησης, υπάρχουν όμως κτίρια και υποδομές, όπως το νοσοκομείο της Σαντορίνης, το οποίο –για παράδειγμα- είναι ένα σύγχρονο  νοσοκομείο που δεν έχει λειτουργήσει, όπου χρειάζονται δύο (2) εκατ. ευρώ για να μπορέσει η ελληνική Πολιτεία για να το παραλάβει από τον εργολάβο μέσω της αρμοδίας ανωνύμου εταιρίας του  Υπουργείου Υγείας και το ερώτημα που τίθεται, είναι το εξής:
Έχουμε δύο εκατ. Ευρώ από τις δημόσιες επενδύσεις παίρνουμε  το νοσοκομείο και το εντάσσουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπου θα είναι ένα από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ που θα λειτουργεί με τα προβλήματα, με τα πλεονεκτήματα και τις αρετές που λειτουργούν και τα υπόλοιπα νοσοκομεία; Ή το αξιοποιούμε για τον τουρισμό υγείας, μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Φορέα (ΣΔΙΤ), προσβλέποντας στην ανάπτυξη»;



Ε , τώρα αν σας έλεγα ..
ότι η τελευταία παρατηρούμενη  αυξημένη «κινητικότητα» γύρω από την ανέγερση νέου Νοσοκομείου σε Λευκάδα ή  Πρέβεζα ..
οι συνεντεύξεις ένθεν  κακείθεν ..
οι διαρροές  από τα «κανάλια»  του υπουργείου  Υγείας για ΕΝΑ  νοσοκομείο στην περιοχή και το άλλο …One Day  Clinic  (τι ευφημισμός κι αυτός!!!!)..

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ..

με τις παραπάνω δηλώσεις του Υπουργού Υγείας..

θα με πιστεύατε;;;;;

ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ!