Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Βγάζει παράνομες τις επισχέσεις των νοσοκομειακών γιατρών (και κατ' επέκταση και των υπόλοιπων μονίμων υγειονομικών) ο Λυκουρέντζος!!!!


Πρόκειται για την μεγαλύτερη απόδειξη ότι θα αφήσει τους εργαζόμενους (γιατρούς και νοσηλευτές ) απλήρωτους!

Διαβάστε

25 Οκτωβρίου 2012
Γραφείο Τύπου Υπουργού
Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2012

                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Θέμα: Αποδοχή της υπ.αριθ.276/10 Γνωμοδότησης του Δˈ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις έννομες συνέπειες της επίσχεσης εργασίας των ιατρών του Ε.Σ.Υ.
O Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, έκανε σήμερα αποδεκτή την υπ.αριθ.276/10 ομόφωνη γνωμοδότηση του Δˈ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία ορίζονται τα ακόλουθαː
1ον. Οι ιατροί του Ε.Σ.Υ. δεν δικαιούνται, ως δημόσιοι υπάλληλοι, να προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας, λόγω οφειλόμενων αμοιβών από δεδουλευμένες εφημερίες.
2ον. Οι ανωτέρω ιατροί δεν δικαιούνται μισθού και λοιπών αποδοχών κατά το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο προβαίνουν σε επίσχεση της μελλοντικής τους εργασίας.
3ον. Ο ως άνω χρόνος δεν υπολογίζεται για την καταβολή σε αυτούς επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και δεν λαμβάνεται υπόψη για τη βαθμολογική τους εξέλιξη όσων εξ αυτών υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας.
Με την απόφαση αυτή του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, διασφαλίζεται η νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον στις μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.



Αδιαμφισβήτητα προδίδει έκδηλο πανικό και  αποκαλύπτει τις βαθύτερες προθέσεις η ενέργεια του Υπουργού Υγείας να βγάλει παράνομες τις επισχέσεις των νοσοκομειακών γιατρών πατώντας σε μια ….γνωμοδότηση (!!!) του Δˈ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το...2010!!!

Αποκαλύπτει ότι  ο σχεδιασμός της συγκυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας είναι να κατακρεουργηθούν οι εφημερίες , καθώς και τα νυχτερινά, αργίες, εξαιρέσιμα και  να μη πληρωθούν τα δεδουλευμένα.

Γνωρίζουν ότι αυτό θα ξεσηκώσει καταιγίδα επισχέσεων όχι μόνο των νοσοκομειακών γιατρών αλλά και των υπόλοιπων εργαζομένων στα νοσοκομεία που παραμένουν επίσης για πολλούς μήνες απλήρωτοι.

Και για αυτό προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.

Αμ δε!
Λάθος πόρτα χτύπησαν
Και οι επισχέσεις θα συνεχιστούν και οι καταλήψεις  και οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν!

Συμβουλεύουμε  τον πανικόβλητο Λυκουρέντζο    να πάει να ζητήσει γνωμοδότηση και να βγάλει παράνομα τα δεκάδες δις ευρώ  που δίνει η συγκυβερνητική συμμορία στους τραπεζίτες!! 

Και να κρατήσει μακρυά τα χέρια του από τα δεδουλευμένα των εργαζομένων!