Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Πρέβεζα Νοέμβρης 2012

                    ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας καταγγέλλουμε  την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που σε συνεργασία  με την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) προχωρούν  σε  απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Αυτοδιοίκηση  οδηγώντας στην εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες.
Εδώ και τρία  χρόνια κεφάλαιο, κυβερνήσεις και  καθεστωτικά ΜΜΕ προετοίμαζαν αυτή την  επιχείρηση μέσω της συστηματικής συκοφάντησης των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Αυτοδιοίκηση  (υπεράριθμοι, τεμπέληδες, αντιπαραγωγικοί κλπ) και του Δημόσιου Τομέα  συνολικά.

Άρχισαν με  την «εξόντωση»  των  συμβασιούχων που  δήθεν «ξεζούμιζαν» το κράτος , λέγοντας τότε ότι τα μέτρα αυτά δεν θα είχαν εφαρμογή στους αορίστου χρόνου και μονίμους εργαζομένους.
Τώρα ήλθε η σειρά των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ισχυρίζονται ότι οι απολύσεις δεν αφορούν τους μονίμους
Μετά θα έρθει και η σειρά των μόνιμων (μέσω των συγχωνεύσεων, καταργήσεων μονάδων και οργανισμών και της   αξιολόγησης)

Βασικός τους στόχος είναι η συρρίκνωση  του Δημόσιου Τομέα, η διάλυση υπηρεσιών του και η παραχώρηση δραστηριοτήτων του σε  ιδιωτικά επιχειρηματικά κεφάλαια για επενδύσεις και κέρδος.
Παράπλευρος τους στόχος είναι  να σπάσουν τη σπονδυλική στήλη του όποιου εργατικού κινήματος, καθώς είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα, λόγω μιας σειράς κατακτήσεών τους,  είναι  από τα πιο κινητοποιήσιμα και δυναμικά τμήματα  του εργατικού κινήματος και ως εκ τούτου, σε καιρούς δομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος και επιβολής στο λαό μας αλλεπάλληλων μνημονίων, είναι και από τα εν δυνάμει πιο επικίνδυνα για τη σταθερότητα του συστήματος .

Τούτες τις ώρες καθήκον των εργαζομένων όλων των κλάδων  είναι να σταθούν έμπρακτα αλληλέγγυοι στους δοκιμαζόμενους κλάδους και ξεχωριστά στον καθένα στους δοκιμαζόμενους εργαζόμενους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους και στα σωματεία  των εργαζομένων   της τοπικής αυτοδιοίκησης και περιφερειακής  αυτοδιοίκησης της   πόλης μας που αυτή την ώρα δίνουν τη μεγάλη μάχη ενάντια στις απολύσεις .
Συμμετέχουμε και θα συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις τους

Να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί το τερατούργημα κυβέρνησης-τρόικας
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ- ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΩΝ : ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑΣ

   ΤΟ ΔΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ