Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Από τα «υβριδικά χειρουργεία» …στα «υβριδικά νοσοκομεία»!


Μέλι έσταζε χθες  το στόμα του Α. Λυκουρέντζου για τις  «επιχειρηματικές δυνάμεις, οι οποίες δημιουργούν, προσφέρουν και υποδεικνύουν προς όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες τον αληθινό δρόμο για την έξοδο από την κρίση και την πραγματική ανάπτυξη», στα εγκαίνια του πρώτου υβριδικού χειρουργείου* στην Ελλάδα του Ομίλου «Υγεία».(συμφερόντων του ομίλου  Βγενόπουλου)

κλικ ΕΔΩ

Χολή και όξος  όμως,  για την «παλαίποτε κραταιά μεταπολιτευτική εχθροπάθεια εναντίον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας» , για την  «κρατικοδίαιτη γραφειοκρατία, της δημαγωγίας και της μεταπολιτευτικής παθογένειας» που κρατούσε φυλακισμένες  «τις αστείρευτες ηθικές, επιστημονικές και επιχειρηματικές δυνάμεις του Ελληνισμού»...

Για να καταλήξει πού;

Στο ότι η «Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας του Αντώνη Σαμαρά» (sic) και αυτός ως υπουργός Υγείας,  θεωρούν   ότι «η αναγέννηση του τομέα της Υγείας προϋποθέτει μεταξύ άλλων οπωσδήποτε τη συνεργασία αλλά και τη σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα»!!!

Να γιατί  η τρικομματική συγκυβέρνηση έβαλε το 25 ευρώ για την εισαγωγή σε νοσοκομείο.
Να γιατί ρήμαξε του μισθούς των νοσηλευτών και άλλων υγειονομικών.
Να γιατί οδηγεί μεθοδευμένα σε χρεοκοπία τα δημόσια νοσοκομεία.
Να γιατί καρατόμησε τους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών.

Γιατί ετοιμάζει , αρχής γενομένης  με τη Μεγάλη Ιδέα  του Τουρισμού Υγείας, την μεγάλη  επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων στις  δομές και υπηρεσίες του δημόσιου συστήματος υγείας.
Μέσω των ΣΔΙΤ!

Να δώσει κοψοχρονιά τα νοσοκομεία, το προσωπικό τους  και τις υπηρεσίες τους  θέλει ο Α .Λυκουρέντζος  και η «εθνοσωτήριος» κυβέρνησή του.

Και έτσι από τα υβριδικά χειρουργεία καταλήγουμε στα …"υβριδικά νοσοκομεία" με ολίγον «δημόσιο»… και πολύ, μα πάρα πολύ  από «τις αστείρευτες επιχειρηματικές δυνάμεις»...


*Στόχος του υβριδικού χειρουργείου που έχει την κύρια εφαρμογή του σε καρδιοχειρουργικούς ασθενείς, είναι να πραγματοποιούνται στην ίδια αίθουσα χειρουργείου και στον ίδιο χρόνο συνδυασμός κλειστών (λαπαροσκοπικών ή επεμβατικών) πράξεων από γιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων και ανοιχτών χειρουργικών επεμβάσεων. Μέχρι τώρα, οι επεμβάσεις, ανοιχτές ή κλειστές και οι λοιπές διαγνωστικές ή θεραπευτικές πράξεις έπρεπε να γίνονται διαδοχικά και σε άλλο χώρο η κάθε μια.