Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά μέχρι την ανατροπή.


Η ψήφιση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου-ταφόπλακας  αποδείχτηκε όχι και τόσο εύκολη υπόθεση για τη συγκυβερνητική χούντα.
 
Έγινε κατορθωτή με οριακή πλειοψηφία 153 βουλευτών και παρά τη ολόπλευρη στήριξη τόσο της τρόικα αλλά και του εγχώριου κατεστημένου (κεφάλαιο-ΜΜΕ) .

Χθες  έγινε φανερό ότι για τη συγκυβέρνηση ο χρόνος  μετρά πλέον ανάποδα και μάλιστα ταχύτατα.

Βεβαίως δεν θα καταρρεύσει από μόνη της . Η βία και η κρατική και παρακρατική καταστολή το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί να πάρουν πρωτοφανέρωτες διαστάσεις στη χώρα μας. Δεν εφαρμόζονται αυτά τα μέτρα χωρίς όξυνση στο έπακρο της κρατικής  και εργοδοτικής βίας και καταστολής,  αλλά και της έντασης της πλύσης εγκεφάλου και εκφοβισμού της κοινωνίας μέσα από τους μηχανισμούς προπαγάνδας (ΜΜΕ κλπ)

 Είναι τέτοιας βαρβαρότητας τα μέτρα που θα προκαλέσουν πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Θα χρειαστεί επίμονος αγώνας και μάλιστα ποιοτικά ανώτερος σε μορφές, οργάνωση  και  πολιτικό περιεχόμενο από τα μέχρι τώρα δεδομένα .Το ίδιο το κέντρο του αγώνα, οι πρωτοβουλίες  πρέπει να περάσουν  στα χέρια του  αγωνιζόμενου λαού.

Κατά την  άποψή μας τρία πράγματα απαιτούνται αυτή τη στιγμή
  • η συνέχιση των κινητοποιήσεων που πρέπει να λάβουν τη μορφή ενός ξεσηκωμού διαρκείας , με ένα σαφές συνεκτικό  ανατρεπτικό πλαίσιο ενάντια στο κεφάλαιο, την  ΕΕ, τα μνημόνια  και  με άμεσο  πολιτικό στόχο την ανατροπή της συγκυβέρνησης, αξιοποιώντας διάφορες  μορφές δυναμικής  δράσης (συλλαλητήρια, καταλήψεις, αποκλεισμούς δρόμων κλπ)  και με την όσο  το δυνατό πιο πλατειά συμμετοχή των εργαζομένων και πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων (συνελεύσεις) αλλά και στις δράσεις.
  • το μπλοκάρισμα   σε κάθε χώρο δουλειάς , σε κάθε κλάδο,  κάθε απόπειρας  εφαρμογής  των μέτρων που προβλέπει το ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο. Και  εδώ η αλληλοϋποστήριξη των κλάδων καθίσταται απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση
  • η ανάπτυξη άμεσα  με  συγκεκριμένους πρακτικούς τρόπους σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά  μιας πλατειάς κοινωνικής και ταξικής  λαϊκής αλληλεγγύης   και  αλληλοϋποστήριξης  και ιδιαίτερης στήριξης των ανέργων –ανασφάλιστων και οικονομικά πολύ αδύναμων  αλλά και όλων των ευάλωτων στρωμάτων

Ο χώρος της υγείας και η ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη του λαού θα βρεθούν  (ήδη βρίσκονται) στο μάτι του κυκλώνα.
Το δικαίωμα του λαού , ιδιαίτερα των πιο φτωχών στρωμάτων του, σε δωρεάν υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας δέχεται- και μέσα από τις κατευθύνσεις  του νέο Μνημονίου- νέα σαρωτική επίθεση.

Από αυτή την άποψη θα πρέπει  σε κάθε νοσοκομείο αλλά και σε κάθε γειτονιά σε κάθε πόλη σε κάθε νομό να οργανωθεί ένα μέτωπο που πέρα από το αντιπάλεμα και τη σύγκρουση με τη   συνολική πολιτική συγκυβέρνησης –τρόικας -κεφαλαίου
  • Θα προβάλει δυναμικά και αγωνιστικά την ανάγκη της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν  υγείας  και κατάργησης της μετάθεσης του κόστους υπηρεσιών υγείας στις τσέπες του λαού
  • Θα στηρίζει και θα διεκδικεί την αναβάθμιση (χρηματοδότηση από κρατικό προϋπολογισμό, πρόσληψη αναγκαίου μόνιμου προσωπικού κλπ ) των ήδη υπαρχόντων δημόσιων δομών υγείας, ενάντια στα σχέδια και στις απόπειρες υποβάθμισης, ιδιωτικοποίησης, κατάργησης και συγχώνευσής  τους και επιβολής χαρατσιών στους πολίτες.
  • Με πρακτικά μέτρα θα ανοίξει τις πόρτες των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας  για δωρεάν υπηρεσίες σε όλους  και ιδιαίτερα για του ανασφάλιστους –ανέργους και αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας και θα τους υπερασπίσει από κάθε τυχόν  απόπειρα αναγκαστικής είσπραξης μέσω ΔΟΥ  του κόστους νοσηλέιας τους

Αυτά τα τελευταία τα  είχαμε επισημάνει και σε ένα δημοσίευμα μας πριν ακριβώς δυο μήνες.  ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Από αυτή την άποψη η πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ για ν΄ ανοίξουν τα Νοσοκομεία στους άπορους και ανασφάλιστους κάθε Τετάρτη στην αρχή και στη συνέχεια περισσότερες μέρες της εβδομάδας, ζητώντας τη στήριξη όλων των κοινωνικών φορέων, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το δύσκολο αλλά αναγκαίο εγχείρημα για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας, πρέπει  να στηριχθεί από όλους μας.