Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 10/12/2012

   Η βάρβαρη επίθεση που έχουν εξαπολύσει συγκυβέρνηση - τρόϊκα στο χώρο της υγείας θα συνεχιστεί με κλεισίματα νοσοκομείων, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών υγείας, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις (διαθεσιμότητα-απολύσεις-συμβάσεις κάθε είδους) και δυσβάσταχτα βάρη στις τσέπες των ασθενών. Πρόκειται για μια καθαρή κεντρική πολιτική επιλογή που η εφαρμογή της  θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα σπρώχνοντας ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας σε έναν σύγχρονο υγειονομικό Καιάδα. Ήδη μπήκε λουκέτο στα νοσοκομεία του ΙΚΑ, νοσοκομεία ξεμένουν από υλικά και φάρμακα, ασθενείς δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακά τους ενώ τα ασθενέστερα τμήματα της κοινωνίας (άποροι, άνεργοι, ανασφάλιστοι, συνταξιούχοι) δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδης υπηρεσίες υγείας.
Για αυτό και δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στις όποιες προφορικές «υποσχέσεις» που μοιράζονται αφειδώς από το υπουργείο και στόχο έχουν να κατευνάσουν τις αντιδράσεις της κοινωνίας. Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες ότι «μόνοι μας θα τα καταφέρουμε» ή «αν δείξουμε έργο και καλά στατιστικά δεν θα μας κλείσουν».
 Μετά και από τις κινητοποιήσεις στις 30 Νοεμβρίου όπου βρεθήκαμε δίπλα-δίπλα στο δρόμο με εργαζόμενους από νοσοκομεία της περιφέρειας και της Αθήνας, αυτό που φαίνεται καθαρά είναι πως δεν μας μένει άλλη επιλογή από την συνέχιση των αγώνων, τον συντονισμό σε επίπεδο πρωτοβάθμιων σωματείων και την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της. 

Ύστερα από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν ομόφωνα:
1.Συντονισμός με άλλα σωματεία εργαζομένων νοσοκομείων της χώρας με στόχο ένα νέο  μεγάλο πανυγειονομικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στο Υπουργείο Υγείας, μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου 2013 (πιθανή ημερομηνία προτείνεται η 11η Ιανουαρίου).
2.Με αφορμή την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 Δεκεμβρίου, καλούμε σε κατάληψη των ταμείων του νοσοκομείου Ικαρίας από τις 8:30 έως τις 13:00 μ.μ.
3.Να ζητηθεί η σύγκλειση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις εξελίξεις στην υγεία και τις πρωτοβουλίες που θα παρθούν το επόμενο διάστημα σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Απαιτούμε από τους Δήμους Ικαρίας αλλά και των Φούρνων ταυτόχρονα με άλλες πρωτοβουλίες την άσκηση και νομικών πιέσεων στην κατεύθυνση της ακύρωσης της συγχώνευσης των νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας.
4.Πρόταση προς την ολομέλεια των γιατρών του ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας για κοινή δράση και κατάθεση από 1-1-2013 προγραμμάτων εφημέρευσης σύμφωνα με τις νόμιμες τακτικές αποζημιώσεις. Τις ημέρες που δεν θα υπάρχουν εφημερεύοντες, οι ασθενείς που θα προσέρχονται στα επείγοντα θα πρέπει να αναζητήσουν γιατρό στο ΓΝ Σάμου όπου και θα υπαγόμαστε πλέον επίσημα.
5.Διοργάνωση διήμερου εκδηλώσεων με αφορμή την επέτειο των δέκα χρόνων από την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ το Φεβρουάριο του 2013 κατά την διαδικασία διακομιδής. Θα κληθούν να συμμετάσχουν και να στηρίξουν ο Δήμος Ικαρίας και άλλοι τοπικοί φορείς.
6. Άσκηση έφεσης για το επίδομα των 176 Ευρώ.
Καλούμε συλλόγους εργαζομένων και ενώσεις ιατρών να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή.