Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Α. Λυκουρέντζος: Οι πόροι για την υγεία είναι συγκεκριμένοι. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες, τις οποίες δεν έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει.


Και όλοι και όλες φαντάζομαι ότι καταλάβατε τι σημαίνει η σημερινή ατάκα του υπουργoύ Υγείας με αφορμή ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη στη Βουλή.  ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μερικά αποσπάσματα από τις θέσεις του επειδή θα τα βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας από δω και πέρα:

Αναποδογυρίζοντας τη πραγματικότητα παρουσιάζει τη συγχώνευση των νοσηλευτικών μονάδων και την κατάργηση τμημάτων ...ως ενίσχυση.

1." με την πολιτική των συνενώσεων δεν υπάρχουν κλινικές ή νοσοκομειακές μονάδες που κλείνουν. Αντιθέτως, υπάρχουν νοσοκομειακές μονάδες οι οποίες ενισχύονται. Και ενισχύονται για να μπορούν να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη και να κάνουμε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού".

2."οι κλινικές τους λειτουργούν σε άλλες εγκαταστάσεις" 

Αξιοποιεί τους δείκτες πληρότητας για να βγάλει το προσωπικό πλεονάζον:

1."Στο μεν 1ο Θεραπευτήριο η πληρότητα ήταν της τάξεως του 47% και στο 7ο ήταν 20,7%. Και αν δείτε τους αριθμούς των υπηρετούντων ιατρών και νοσηλευτών, ήταν σε σχέση με τις ανάγκες των Νοσοκομείων υπερβολικοί. Εμείς δεν λέμε να σταματήσει ο ιατρός ή ο νοσηλευτής να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Λέμε να ενισχυθούν οι κλινικές, να υπάρχουν καλύτερες υπηρεσίες, να έχει ο πολίτης πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος και αυτήν την προσπάθεια κάνουμε".



Υποβόσκουσα απειλή "Αντώνη κάτσε φρόνιμα να μείνεις  νοικοκύρης". Αλλιώς υπάρχει και η απόλυση

1."Το πού υπηρετεί ένας επιστήμονας δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει αν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του και αν οι πολίτες έχουν άνετη πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με την πολιτική μας αυτό διασφαλίζεται".

2."σ’ αυτούς τους καιρούς ουδείς εργαζόμενος χάνει τη δουλειά του. Αυτό έχει κρίσιμη σημασία για τις οικογένειες, για τους ίδιους τους εργαζόμενους, για την οικονομία μας".

Επανάληψη της γνωστής ατάκας του Α. Λοβέρδου, του 2011, με την οποία προετοίμαζε την κοινή γνώμη γα το κλείσιμο νοσηλευτικών μονάδων.

1."Το ΑΕΠ της χώρας μας θα κινηθεί στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι πόροι για την υγεία είναι συγκεκριμένοι. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες, τις οποίες δεν έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και εγώ αυτήν την πραγματικότητα καλούμαι να διαχειριστώ".