Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Προβλήματα του Νοσοκομείου Πρέβεζας απασχολούν ξένα ΜΜΕ.


Όπως αναφέρει το ενημερωτικό  site της Πρέβεζας atpreveza το ζήτημα της θέρμανσης του Νοσοκομείου της Πρέβεζας απασχόλησε σχετικό  ρεπορτάζ στις 17 Δεκέμβρη   της μεγάλης κυκλοφορίας Ισπανικής εφημερίδας El Pais .Η εφημερίδα αναφέρεται στα προβλήματα της θέρμανσης που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και τη... ροπή προς την καύση ξύλων, ενώ αναφέρεται και στο πρόβλημα θέρμανσης του Νοσοκομείου μας.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δείτε το ρεπορτάζ της Ισπανικής εφημερίδας


Πνιγμένο από την κρίση, το  Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας ανάβει το καλοριφέρ  δύο ώρες την ημέρα, και μόνο για τους ασθενείς, αναφέρει η εφημερίδα. Το ρεπορτάζ αναφέρεται στο γεγονός ότι οι συνοδοί και ασθενείς φέρουν από το σπίτι τους θερμαντικά μέσα και   «επιστρατεύουν» επιπλέον ρουχισμό και κουβέρτες για να μείνουν ζεστοί.

Όπως είναι γνωστό μετά από παρεμβάσεις του συλλόγου των εργαζομένων οι ώρες αυξήθηκαν  κατά δυο (που βεβαίως είναι ανεπαρκέστατο)  ενώ παράσταση διαμαρτυρίας    και για αυτό το θέμα  πραγματοποίησε πριν δυο μέρες η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα, απαιτώντας  περισσότερες ώρες λειτουργίας της κεντρικής Θέρμανσης στο Νοσοκομείο  και αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενών και εργασίας των εργαζομένων .
Στη επιτροπή δραστηριοποιούνται μεμονωμένοι εργαζόμενοι και πολίτες της Πρέβεζας ,καθώς και τα  σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, Γεωπόνων,Εργαζομένων στο ΚΤΕΛ, εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, το Κοινωνικό Ιατρείο  Πρέβεζας, Το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας κ. α.