Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

«Κάλαντα» διαμαρτυρίας από την Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα


Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα atpreveza.gr
Παράσταση διαμαρτυρίας στις διοικήσεις του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), πραγματοποίησαν το πρωί μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων, σωματείων και φορέων της Πρέβεζας για τη δωρεάν δημόσια υγεία και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, ώστε να απαιτηθεί το σφράγισμα των βιβλιαρίων των ανέργων-ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Τα μέλη της Επιτροπής μοίρασαν επίσης έντυπο ενημερωτικό υλικό στους πολίτες.
Εκ μέρους της Επιτροπής ο κ. Στρατής Βουγέλης δήλωσε στο www.atpreveza.gr:
«Στόχος της παρέμβασής μας, τόσο στο ΙΚΑ, όσο και στο πρώην ΤΕΒΕ, είναι να καλυφθούν άνεργοι συμπολίτες μας, επειδή έμειναν άνεργοι και έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ενημερότητα, λόγω της μακροχρόνιας ανεργίας, είτε επειδή είναι μικροεπαγγελματίες, που στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών των Μνημονίων που εφαρμόζονται, χρεοκόπησαν, έχασαν τις δουλειές τους, έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να έχουν χάσει τα βιβλιάρια υγείας τους και τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που παρείχαν τα ταμεία τους. Στόχος μας είναι να πιέσουμε τις διοικήσεις και τις διευθύνσεις εδώ στην Πρέβεζα, ώστε να μεταβιβάσουν σε κεντρικό επίπεδο, το αίτημα να καλυφθούν ασφαλιστικά με ενημερότητα και παροχή υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οι συμπολίτες μας αυτοί.
IMG 5174
Η επιτροπή αγώνα θα κυκλοφορήσει ένα κείμενο σε όλη την Πρέβεζα, όπου θα ζητά υπογραφές, για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και την αναβάθμιση του νοσοκομείου μας εδώ στην Πρέβεζα και την εναντίωση των πολιτών της Πρέβεζας σε κάθε σενάριο υποβάθμισης, συγχώνευσης, κατάργησης ή αλλαγής ρόλου του Νοσοκομείου.
Θα υπάρξει συνεδρίαση της επιτροπής το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο -μέσα και από τις υπογραφές του κόσμου- να προετοιμάσουμε ένα μαζικό συλλαλητήριο στην Πρέβεζα για τα ζητήματα της Υγείας και της αναβάθμισης του Νοσοκομείου».
IMG 5175