Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Λαμπρινή Σούρδη (Εκπρόσωπος Ιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου Πρέβεζας) : Γιατί καταψηφίζω την εισηγητική έκθεση για τον προϋπολογισμό οικ. Έτους 2013 του Νοσοκομείου Πρεβεζας



Καταψηφίζω την εισηγητική έκθεση για τον προϋπολογισμό οικ. Έτους 2013 του Νοσοκομείου, ΚΥ, Περιφερειακών Ιατρείων και ΚΕΦΙΑΠ για τους παρακάτω λόγους:

  • Τα ποσά των προϋπολογισθέντων δαπανών για κάθε τομέα είναι τόσο λίγα ώστε να μην επιτρέπουν την ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών εντός νοσοκομείου και εξωτερικών ιατρείων, την αξιοπρεπή διαβίωση και αναγκαία σίτιση.
  •  Επίσης δεν επιτρέπουν στους γιατρούς και λοιπό προσωπικό να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους όπως επιβάλλεται θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών υποβαθμίζοντας το επίπεδο εργασίας και επιστημονικής τους απόδοσης.
  • Τέλος δεν συναινώ στην μεγάλη αυτή υποβάθμιση του Νοσοκομείου.

Εδώ θέλω να υπενθυμίσω το μεγάλο πρόβλημα με τη θέρμανση στο Νοσοκομείο που είχε αναδειχτεί από  τοπικά ΜΜΕ , είχε αναδημοσιευτεί ακόμα και στο εξωτερικό και είχε γίνει επερώτηση στη Βουλή. Το ελλιπές αυτό κονδύλι για την θέρμανση μας ζητάνε τώρα να το μειώσουμε κι άλλο. Όπως επίσης τα ήδη σημαντικά μειωμένα κονδύλια για σίτιση των ασθενών, ύδρευση, φωτισμό, για λειτουργικά έξοδα, προμήθεια υγειονομικού υλικού, υλικού καθαριότητας, πρόσληψη επικουρικών ιατρών,  κ.α.

Λαμπρινή Σούρδη
Εκπρόσωπος ιατρών στο Δ. Σ.