Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΟΕΝΓΕ: Συνδιοργάνωση απεργιακής κινητοποίησης στις 31/1/2013


Στην ιστοσελίδα ygeianet δημοσιεύεται η απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών

Ανάμεσα στις αποφάσεις σημειώνουμε:

1.-  Συνδιοργάνωση απεργιακής κινητοποίησης  την Πέμπτη 31  Ιανουαρίου  σε συνεργασία με την ΠΟΕΔΗΝ διεκδικώντας:
-  άμεση απόσυρση των εξαμβλωματικών οργανογραμμάτων που δημοσιεύει σωρηδόν το υπουργείο Υγείας, υλοποιώντας μνημονιακές επιλογές. Απαιτούμε επικαιροποίηση των οργανισμών με βάση τις κοινωνικές ανάγκες που πρέπει να αποτυπώνονται στον υγειονομικό χάρτη της χώρας και την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε δωρεάν,    ποιοτικές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας,  Δευτεροβάθμιας,  Τριτοβάθμιας και Εξειδικευμένης περίθαλψης καθώς και αποκατάστασης υγείας.
-  στελέχωση σε ιατρικό,  νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων και ΚΥ της χώρας
- ασφαλή προγράμματα εφημεριών πλήρως χρηματοδοτημένα
- εξασφάλιση υγειονομικού υλικού
- Αξιοπρεπείς αμοιβές γιατρών και εργαζομένων στα Νοσοκομεία της χώρας

2.-  Συμμετοχή στην απεργία που διοργανώνει ο ΠΙΣ και η Πανελλήνια Οδοντιατρική Ομοσπονδία την Πέμπτη 17  Ιανουαρίου με κεντρικό αίτημα τη στήριξη του ΕΟΠΥΥ και δημόσιου συστήματος υγείας.
3.-  Κάλεσμα στις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών να εξειδικεύσουν σε κάθε Νοσοκομείο την υλοποίηση εθελοντικών δωρεάν απογευματινών ιατρείων για την κάλυψη των ανασφάλιστων. 
Συγκεκριμένα: 
α)  να καταρτίσουν λίστα με τους συναδέλφους που δηλώνουν διαθέσιμοι να πραγματοποιήσουν δωρεάν ιατρεία 
β)  να έρθουν σε επαφή με τα Σωματεία εργαζομένων,  διερευνώντας τη διαθεσιμότητα νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που θα συνεργαστεί στο εγχείρημα 
γ) να έρθουν σε επαφή με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων για τον ορισμό χώρων στους οποίους θα εκτελούνται τα ιατρεία και τη ρύθμιση των διαδικασιών για εργαστηριακό έλεγχο των ασθενών 
δ) να συζητηθεί η δυνατότητα νοσηλείας ανασφάλιστων με χρέωση στον ανάλογο κωδικό και σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Νοσοκομείων.
Σημειώνουμε πως η ΟΕΝΓΕ έχει ζητήσει από το υπουργείο Υγείας και τις ΥΠΕ να ενισχύσουν με κονδύλια τον εν λόγω κωδικό.
Παράκληση οι Ενώσεις να ενημερώνουν κατά τακτά διαστήματα την ΟΕΝΓΕ, ώστε να υπάρχει και δική της παρέμβαση όποτε απαιτηθεί.