Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ψήφισμα συμπαράστασης για τους κατηγορούμενους αγωνιστές των πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ      
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ



ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Στις 16 και 18 Ιανουαρίου είκοσι πολίτες της Λάρισας και του Βόλου, μέλη των  πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια, παραπέμπονται σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας. Η κατηγορία που τους βαρύνει αφορά τη συμμετοχή τους σε πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δρόμων και την επιβολή  διοδίων. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει παράβαση του άρθρου 184 του 1951(!) του Ποινικού Κώδικα το οποίο αναφέρει «..όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».
Θεωρούμε ότι η δίκη αυτή αποτελεί σαφή ποινικοποίηση του μαζικού πολιτικού κινήματος ενάντια στα διόδια. Η παραπομπή με τις διατάξεις του 184 του ΠΚ περί αυτουργίας έρχεται με εμφαντικό τρόπο να προωθήσει την ποινικοποίηση των ιδεών και γι’ αυτό αποτελεί κατάφορη παραβίαση των δημοκρατικών και συνταγματικών ελευθεριών και ποινικοποίηση του φρονήματος. Φρονούμε πως πρόκειται για καθαρή απόπειρα τρομοκράτησης της αντίστασης του λαού μας και ειδικότερα της πρακτικής εκείνης που με ολοένα και  πιο μαζικό τρόπο υιοθετεί την κοινωνική ανυπακοή και αντίσταση στην πράξη απέναντι στα χαράτσια, στις αυξήσεις και στην γενικότερη φορομπηχτική επιδρομή, που επιβάλουν οι μνημονιακές επιλογές και τα μέτρα του πολιτικού προσωπικού της τρόικας (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ) αλλά και του ντόπιου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου.
Εκφράζουμε την καθολική και αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές. Αναγνωρίζοντας την πολιτική σημασία της δίκης και επειδή θεωρούμε ότι δεν δικάζονται μεμονωμένα άτομα αλλά όλες οι κοινωνικές αντιστάσεις του λαού μας, απαιτούμε την αθώωση τους.

ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ – ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Το Δ.Σ. του συλλόγου