Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Νεοφιλελεύθερος αντιδραστικός τυφώνας σαρώνει τα υπολείμματα του ΕΣΥ



Πολλά έβγαλε στη  σημερινή συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ -και στις φανερά στημένες ερωτήσεις του δημοσιογράφου Παπαδημητρίου- ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος  ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σταχυολογούμε μερικά

1.Μπροστά στη μεγάλη πανυγειονoμική απεργία και το  πανελλαδικό συλλαλητήριο στη Αθήνα στις 31 του Γενάρη ξορκίζει κάθε κινητοποίηση ,  ισχυριζόμενος ότι «η χώρα δεν αντέχει άλλο πεζοδρόμιο»(!), ότι «γι αυτόν την ίδια αξία έχει ένα υπόμνημα με μια συγκέντρωση κάτω από το υπουργείο του» (!) και εκφράζοντας αφορισμούς «για δημάρχους και όλους αυτούς που συγκεντρώνουν  και μαζεύουν τον κόσμο στις πλατείες»(!).

2. Παραδέχεται πλέον αυτό που από καιρό συνεχώς αναφέρουμε από αυτό  εδώ το ιστολόγιο,   ότι δηλαδή  έρχεται νέο κύμα συγχωνεύσεων καταργήσεων νοσηλευτικών μονάδων (νοσοκομείων και κέντρων υγείας αλλά και μονάδων του ΕΟΠΥΥ) και μαζικών μετακινήσεων προσωπικού μέσα από την περιβόητη "αξιολόγηση" των  μονάδων αυτών  με βάση κριτήρια «πληρότητας», «αποδοτικότητας»,  «εκροών ασθενών»  κλπ.
Και δεν θα αργήσουν και οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις μετά!

3. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι πολύ σύντομα  μπαίνουν οι ιδιώτες- μέσω των «οικονομικών υπολόγων»- στη οικονομική διαχείριση των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Δηλαδή με απλά λόγια, μετά την καθαριότητα , σίτιση (σε αρκετά νοσοκομεία) , φύλαξη , ιματισμό και μετά  και τις προμήθειες ( με τη κατάργηση των τμημάτων και γραφείων  προμηθειών από τα νέα οργανογράμματα των νοσοκομείων)  , παραδίδεται στους ιδιώτες και η οικονομική διαχείριση των νοσοκομείων

Μετά από όλα αυτά  όσοι δεν συμμετέχουν στην  πανυγειονομική απεργία της 31ης  Γενάρη  απλά θα είναι άξιοι... της τύχης τους. 

Και τους βεβαιώνουμε από αυτή εδώ τη θέση  ότι η  τύχη τους διαγράφεται μαύρη. Κατράμι.

Στις 31 Γενάρη  η «Λευκή Παλίρροια» πρέπει να πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας.

Θα είμαστε εκεί!