Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός"


          ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

        ΑΠΟΦΑΣΗ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  24-01-2013


ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ –ΤΡΙΤΗ -ΤΕΤΑΡΤΗ    28-29-30 /01/13  από τις 8π.μ. στα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ με παραστάσεις  διαμαρτυρίας, αποκλεισμό ταμείων, πορείες, κλείσιμο  δρόμων.
Κορυφώνουμε με συμμετοχή στην πανυγειονομική ΑΠΕΡΓΙΑ 31/01/13  και συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας.

Η  λαίλαπα των συγχωνεύσεων προβλέπει μείωση κλινών κατά 200, κλινικών (εργαστήρια, καρδιολογικές, χειρουργικές, ορθοπεδικές κ.α.), κατάργηση κλινικών (οφθαλμολογική!!!) αλλά και  κατάργηση νοσοκομείων με υποψήφιο θύμα το 3ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΚΑ (χάνονται άλλες  40 κλίνες και 5 κλίνες ΜΕΘ).Καταργεί  πάνω από 800  οργανικές θέσεις, τη στιγμή που και ο προηγούμενος οργανισμός είναι κάτω απ΄τις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας. Απειλούνται με απόλυση ακόμα και υπηρετούντες ενώ με την «αξιολόγηση» προετοιμάζεται το έδαφος για αθρόες απολύσεις.

•Μειώθηκε το προσωπικό μέσα σε δύο μήνες κατά 120 συναδέλφους!!! 65 απολύθηκαν από τη δουλεμπορική ΜΚΟ «Αθηνά», 20 απολύθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, 35 συνταξιοδοτήθηκαν.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΗΔΕΝ !!!
Συνέπειες : στις 5 κλειστές κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ θα προστεθούν άλλες 5 – 10 !!! Στα νοσηλευτικά τμήματα, στα εργαστήρια και στις διοικητικές υπηρεσίες από όπου απολύθηκαν ή συνταξιοδοτήθηκαν οι συνάδελφοι, το εργασιακό burnout έχει πάρει μορφή επιδημίας. Το αιμοδυναμικό τμήμα, που είναι κέντρο 24ωρης λειτουργίας για επείγουσα στεφανιογραφία στο οξύ έμφραγμα, απειλείται αφού έμεινε με 1 εξειδικευμένο τεχνολόγο – ακτινολόγο αντί 5 που είχε μέχρι πέρσι. Για τις ανάγκες του νοσοκομείου ( χειρουργείο, επείγοντα, κλινικές, εργαστήρια ) ενώ απαιτούνται 120 τραυματιοφορείς υπηρετούν μόλις 60!!! Το λιγοστό προσωπικό των επειγόντων πρέπει να διεκπεραιώσει 1200 – 1700 ασθενείς στην Γενική Εφημερία ( λόγω ανύπαρκτης ΠΦΥ ). Λείπουν πάνω από 100 ειδικευμένοι γιατροί με συνέπεια να υπάρχουν κλινικές που λειτουργούν με το μισό προσωπικό ( π.χ. Γ΄ Παθολογική).

•Το τελευταίο δίμηνο φτάσαμε σε οριακό σημείο από άποψη υλικών. Η κυβέρνηση μέσω Διοίκησης το αποδίδει σε ….. γραφειοκρατία και «υπόσχεται» πως στο εξής δε θα υπάρχει πρόβλημα. Επειδή όμως η πραγματικότητα τους έχει διαψεύσει πολλές φορές τα τελευταία 3 χρόνια, απλά δεν τους πιστεύουμε!!! Πολύ δε περισσότερο όταν φτάσαμε σε σημείο να μην γίνονται ακόμα και άκρως απαραίτητες  εξετάσεις λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων!!!

•Τα ράντζα …. βασιλεύουν μετά από κάθε Γενική Εφημερία ενώ το αίσχος των 20 – 30 ράντζων στην ψυχιατρική (δυναμικότητας 20 κλινών ) έχει ταπεινώσει την έννοια της ανθρώπινης ύπαρξης (φτάνουμε τις 50 κλίνες).

Οι ασθενείς πληρώνουν όλο και περισσότερο για την υγεία τους ενώ ο αριθμός των ανασφάλιστων (που αν δεν έχουν να πληρώσουν ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ) πληθαίνει με γεωμετρική πρόοδο.

Συνάδελφοι-σσες,
Για τους κυβερνώντες, το ΔΝΤ και την Ε.Ε. η εξαθλίωση των υγειονομικών και των ασθενών είναι όρος για την ανάκαμψη των  κερδών του κεφαλαίου. Για εμάς και για τους ασθενείς το να αντιπαλέψουμε αυτήν την μνημονιακή πολιτική είναι όρος επιβίωσης.

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

Καμία κατάργηση κλίνης, κλινικής, καμία συγχώνευση.

Να αποσυρθούν οι οργανισμοί που κατεδαφίζουν τα νοσοκομεία και το ΕΣΥ

Σταματάμε την όποια απόπειρα αξιολόγησης αφού έχει στόχο την απόλυση

Να μην απολυθεί κανείς από ΜΚΟ, ΚΕΕΛΠΝΟ

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων (νοσιλευτών, γιατρών, τεχνολόγων, παρασκευαστών, διοικητικών και τεχνικών)

Να μην κλείσει καμία κλίνη ΜΕΘ-ΜΑΦ

Απρόσκοπτη λειτουργία του αιμοδυναμικού

Να σταματήσει το αίσχος στην ψυχιατρική

Σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας

Να χορηγούνται κανονικά τα ρεπό στην ώρα τους αλλά και τα χιλιάδες ρεπό που χρωστάει η Διοίκηση στο προσωπικό.

     Συνάδελφοι-σσες,

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος

Ο στόχος μας είναι δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Γιατί η υγεία δεν είναι εμπόρευμα και οι λειτουργοί της δεν είναι επαίτες