Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ


20 ΦΛΕΒΑΡΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ-ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Λαέ της Πρέβεζας

Ζούμε στην εποχή της πιο σκληρής επίθεσης από την πολιτική συγκυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου στις δυνάμεις της εργασίας, που ξεδιπλώνεται με όχημα τα Μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους. Απέναντι στη στρατηγική επιδίωξη του κεφαλαίου να ξεπεράσει τη κρίση του σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, η δική μας απάντηση στηρίζεται στον συντονισμό των αγώνων μας, την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων και τον ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας για να ανατραπεί η πολιτική αυτή και οι εκφραστές της.

Η αναγκαιότητα αυτή προκύπτει:
- Από την επίθεση του κεφαλαίου, που είναι συνολική σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και απαιτεί μια ενιαία και πολιτική απάντηση από την πλευρά του εργατικού κινήματος. Η μαζική, πλατιά, ενωτική, αγωνιστική, ταξική αντιπαράθεσή μας, που θα στηρίζεται στις αποφάσεις όλο και περισσότερων πρωτοβάθμιων σωματείων και ομοσπονδιών για συντονισμένους και κλιμακούμενους αγώνες με αποφασιστικότητα και διάρκεια είναι η μόνη απάντηση.
- Από την στάση των ΓΣΕΕ, και της ΑΔΕΔΥ και της πλειονότητας των Ομοσπονδιών, που αρνούνται να σχεδιάσουν αγώνες με διάρκεια και το αναγκαίο πολιτικό πλαίσιο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Στις 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
1.Απεργούμε για να καταργήσουμε τα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν για ιδιωτικό και δημόσιο και αφορούν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, τις απολύσεις, την τρομοκρατία και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. 
2.Απεργούμε κατά της ανεργίας και της φτώχειας, για τη στήριξη και την οργάνωση των ανέργων. Με μορφές κινηματικής και κοινωνικής αλληλεγγύης, μέσα από τα σωματεία αλλά και σε συντονισμό με τοπικές επιτροπές. Με το σύνθημα «Συγκροτούμε την αλληλεγγύη μας για να αντέξουμε και να αγωνιστούμε».
3.Απεργούμε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα των πάντων (νερό, μεταφορές, ενέργεια) και της διάλυσης κάθε κοινωνικού αγαθού (υγεία, παιδεία, ασφάλιση, πολιτισμός).
4.Απεργούμε κατά της ακρίβειας και της φοροληστείας μισθωτών και συνταξιούχων.
5.Απεργούμε για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ιδιαίτερα του δικαιώματος στη συνδικαλιστική δράση για την αντιμετώπιση του φασισμού και τον κίνδυνο εκφασισμού της κοινωνίας.
6.Απεργούμε για φθηνά-ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και αξιοπρεπή αμοιβή του αγρότη. 

Λαέ της Πρέβεζας
Με κοινό μέτωπο εργαζομένων-ανέργων-μικρομεσαίων αγροτών και αυτοαπασχολούμενων μπορούμε να τους νικήσουμε. Η ταξική αλληλεγγύη, η κοινή δράση και η δημοκρατική αντιπαράθεση μέσα στο κίνημα, οι ανυποχώρητοι αγώνες που αποφασίζονται και οργανώνονται από τα κάτω, είναι αυτοί που μπορούν να φέρουν, την ανατροπή των μνημονίων, της συγκυβέρνησης σε ρήξη με την πολιτική των Ε.Ε και του ΔΝΤ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Πρωτοβουλία Κοινής Δράσης
εργατικών συνδικάτων, επιστημονικών και αγροτικών συλλόγων Πρέβεζας