Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Μεγάλη ανταπόκριση των Πρεβεζάνων στην συλλογή υπογραφών για τη δωρεάν υγεία και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου. Πανικός στα κυβερνητικά επιτελεία!


Συνεχίζεται με μεγάλη  ανταπόκριση του λαού της Πρέβεζας η  συλλογή υπογραφών στο ψήφισμα των πολιτών της Πρέβεζας (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  που διεκδικούν
 1) Δημόσιες, πλήρεις, δωρεάν και  υψηλού επίπεδου  υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  για όλους μας , χωρίς χαράτσια και αποκλεισμούς. Από την πρόληψη μέχρι την αποκατάσταση.
2) Την αναβάθμιση του υπάρχοντος Δημόσιου Νοσοκομείου  Πρέβεζας και των Κέντρων Υγείας στο νομό μας
  • Mε γενναία και επαρκή χρηματοδότησή τους  από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Τη στελέχωσή  τους με το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Tον εξοπλισμό τους με τα απαραίτητα σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και
επέκταση των  παρεχόμενων υπηρεσιών τους, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες όλου του πληθυσμού της περιοχής μας αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της .
3) Καμία συρρίκνωση ή  κατάργηση υπηρεσιών , τμημάτων, κλινικών  του υπάρχοντος  Νοσοκομείου ή μείωση του προσωπικού του.
 Όχι στη  συγχώνευσή του ή υποβάθμιση του  ρόλου  του .
4) Την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου  δημόσιου νοσοκομείου  στην Πρέβεζα , πλήρως εξοπλισμένου και κατάλληλα στελεχωμένου που να καλύπτει  πλήρως τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει  πανικό στα κυβερνητικά επιτελεία γεγονός που ανάγκασε τον τοπικό βουλευτή της ΝΔ  κ. Δ. Τσουμανη  να κάνει  τις σημερινές δηλώσεις του. ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τι μας λέει λοιπόν ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ;
Ότι έχει "διαβεβαιώσεις"  ότι το νοσοκομείο θα παραμείνει ως έχει!
Τις ίδιες ακριβώς …που είχε και πριν από μήνες όταν πάλι "διαβεβαίωνε" τον πληθυσμό του νομού μας ότι το νοσοκομείο  θα παρέμεινε ως είχε.
Μόνο που η κυβέρνηση του τον διέψευσε πανηγυρικά και δεν άφησε το νοσοκομείο ως είχε!
Διότι:
Κατάργησε μέσω του οργανογράμματος όλες τις δομές ψυχικής υγείας που ανήκαν στο νοσοκομείο (Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Ξενώνας «Εστία- Κέντρο Ψυχικής Υγείας-Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ) , κατάργησε  την ουρολογική κλινική του νοσοκομείου, κατάργησε  22 οργανικές θέσεις  γιατρών,  5 θέσεις παραϊατρικού προσωπικού, 10 θέσεις της νοσηλευτικής υπηρεσίας και 22 θέσεις της διοικητικής υπηρεσίας. Με λίγα λόγια υποβάθμισε βίαια  και σημαντικά το νοσοκομείο δρομολογώντας τη μετατροπή σε… one day clinic!
Αυτά περί της αξίας των διαβεβαιώσεων του τοπικού βουλευτή.
Εκτός αν η φράση "το νοσοκομείο θα παραμείνει ως έχει" αναφέρεται στα... ντουβάρια του, οπότε  αυτά το πιθανότερο είναι  να μείνουν ...ως έχουν!

Αν δεν κάνουμε λάθος ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ είναι αυτός που ψηφίζει με δυο χέρια τα μνημόνια  και την οικονομική πολιτική που έχουν ρημάξει το λαό μας . Ανήκει στην ομάδα που στέλνει στον καιάδα της ανεργίας  εκατομμύρια συμπατριώτες μας .
Αν δεν κάνουμε λάθος είναι ο ίδιος  που ψηφίζει τους προϋπολογισμούς της κυβέρνησης , προϋπολογισμούς άγριας λιτότητας και φτώχειας για το λαό, που ψηφίζει τελικά ώστε το νοσοκομείο Πρέβεζας να στερείται ακόμα και τη δυνατότητα επαρκούς θέρμανσης των ασθενών  του τον χειμώνα , να μη έχει απαραίτητα υγειονομικά  υλικά,  να μην έχει  αντιδραστήρια ακόμα και για απαραίτητες εργαστηριακές  εξετάσεις !
Αν δεν κάνουμε λάθος ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ είναι εκείνος που ψηφίζει με δυο χέρια το άγριο χαράτσωμα  των συμπολιτών μας την ώρα της ανάγκης , είναι ο ίδιος  που ψήφισε το χαράτσι του 25 ευρω που θα καταβάλουν οι συμπολίτες μας για κάθε εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, είναι ο ίδιος  που ψήφισε την αύξηση της πληρωμής των ασθενών στα φάρμακα.
Αποτελούν  λοιπόν απύθμενη υποκρισία οι δηλώσεις  του ότι στέκεται
«δίπλα σε όλα τα προβλήματα των ασθενών πολιτών, αλλά και του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού χωρίς τυμπανοκρουσίες» , όπως και ότι«στηρίζει κάθε προσπάθεια διεκδίκησης για την καλύτερη λειτουργία και παροχή υγείας στο νομό μας»…
Μόνο που οι καιροί άλλαξαν… 
Οι πολίτες δεν είναι πια τα κορόιδα, ούτε τα «κουκιά»  που κάποτε κάποιοι τους θεωρούσαν
Γι αυτό και κατά χιλιάδες τούτες τις μέρες συντάσσονται με το ψήφισμα των πολιτών της Πρέβεζας και το υπογράφουν. Διεκδικούν  και απαιτούν πλέον τα δικαιώματα  τους σε δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στο νομό μας.
Και είναι πολίτες από  όλα τα στρώματα του πληθυσμού μας  , από όλες τις ηλικίες , από όλα τα χωριά  και τα κεφαλοχώρια του νομού μας.
Και ανάμεσά τους είναι πάρα πολλοί πρώην  ψηφοφόροι του τοπικού βουλευτή της ΝΔ!
Όμως μέσα από το δελτίο  που έδωσε στη δημοσιότητα αποκαλύφθηκαν και οι κρυφοί καημοί του τοπικού βουλευτή της ΝΔ.
Η ιδιωτικοποίηση της Υγείας  και των νοσοκομείων μέσα από το θεσμό των ΣΔΙΤ!
Ισχυριζόμενος ότι «Όλοι εκείνοι που διαδίδουν αυτά και συλλέγουν υπογραφές για την παραμονή του Νοσοκομείου στην Πρέβεζα είναι εκείνοι που ματαίωσαν την κατασκευή νέου Νοσοκομείου με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).»
Μόνο που παρέλειψε να πει ότι «όλοι αυτοί που συλλέγουν υπογραφές» παλεύουν για πραγματικά Δημόσιο Νοσοκομείο στην Πρέβεζα και όχι για Ιδιωτικό στην ουσία  Νοσοκομείο  . Παλεύουν για Δημόσιο νοσοκομείο που θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στο λαό μας  και θα καθορίζει τις υπηρεσίες του με βάση τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας και όχι για νοσοκομείο που θα χαρατσώνει τους πολίτες την ώρα της ανάγκης, που θα χαρατσώνει το ελληνικό δημόσιο, που θα καθορίζει τις υπηρεσίες του με βάση το κέρδος του επενδυτή ιδιώτη επιχειρηματία.
Μόνο που ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ  παρέλειψε να πει την αλήθεια στο λαό της Πρέβεζας για το ποιοι ήταν οι αληθινοί λόγοι που ναυάγησαν οι  περιβόητες Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία  στη χώρα μας.  
Γιατί δεν ναυάγησαν μόνο στην Πρέβεζα , αλλά… και στη Θεσσαλονίκη!

Γαργάρα κάνει ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ  ορισμένα ζητήματα
Πχ 
Γιατί δεν έγινε το νοσοκομείο με ΣΔΙΤ στον τότε Δήμο Ζαλόγγου Πρέβεζας όπου δεν υπήρχαν «αντιδράσεις»; ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Γιατί δεν έγιναν τα δυο άλλα νοσοκομεία  με ΣΔΙΤ  στην Μίκρα της Θεσσαλονίκης όπου και εκεί δεν υπήρχαν «αντιδράσεις»;

Την απάντηση θα την βρείτε ΕΔΩ

Για πληρέστερη μάλιστα μελέτη σας παραθέτουμε και ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις  μας και σας καλούμε να τις μελετήσετε και τότε θα καταλάβετε ότι..

άνθρακες ο θησαυρός του  κ. Δ. Τσουμάνη.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ο τοπικός βουλευτής  της ΝΔ ατύχησε.
Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό του από την θερμή ανταπόκριση του λαού της πόλης και του νομού  μας στο Ψήφισμα των Πολιτών της Πρέβεζας
Αντιλαμβανόμαστε τις οδηγίες που έλαβε να «καταλαγιάσει» τα πλήθη.
Αλλά ο κύβος ερρίφθη...
Η κοινωνία της Πρέβεζας θα πάρει την υπόθεση της Υγείας στα χέρια της!
.