Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ομόφωνα αποδεκτή έκανε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας την πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο για το οργανόγραμμα του Ιδρύματος.





Ομόφωνα αποδεκτή έκανε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας την  πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο για το οργανόγραμμα του Ιδρύματος.

Όπως  γνωρίζετε το πρόσφατα εγκριθέν και  δημοσιευθέν  οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας  υποβάθμισε βίαια  το Νοσοκομείο  Πρέβεζας , τροχοδρομώντας  μια διαδικασία μετατροπής του σε «κλινική μιας ημέρας»  παρά τις , άνευ αντικρίσματος  όπως απεδείχθησαν, διαβεβαιώσεις  του βουλευτή κ. Δ. Τσουμάνη ότι το νοσοκομείο θα παρέμεινε  «ως είχε».
Ο  σύλλογός μας, στα πλαίσια των δράσεών του για την αποτροπή  της υποβάθμισής  του νοσοκομείου  αλλά και της αναβάθμισης  και βελτίωσης  των υπηρεσιών που παρέχει στους συμπολίτες μας , υπέβαλε  πρόταση  στη Διοίκηση του νοσοκομείου με την οποία :

Επαναφέρονται όλες οι οργανικές  θέσεις όλων των υπηρεσιών (ιατρικής, νοσηλευτικής, διοικητικής)   που κατάργησε το πρόσφατα  εγκριθέν οργανόγραμμα.
Επαναφέρεται ως αυτοτελές  τμήμα η Ουρολογική κλινική του νοσοκομείου μας.
Επαναφέρεται ως αυτοτελές τμήμα το Τμήμα Προμηθειών του Νοσοκομείου μας.
Δημιουργείται  4ος τομέας στην Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείου , ο Τομέας Ψυχικής Υγείας και έχουμε επανασύσταση   των δομών  Ψυχικής Υγείας (Κέντρο Ψυχικής Υγείας-Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης-Ξενώνας «Εστία» και  τα υποστηριζόμενα διαμερίσματα) που αποτελούν μονάδες του τομέα αυτού.
Έχουμε επανασύσταση του τρίτου νοσηλευτικού τομέα.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας με  ομόφωνη απόφασή  της έκανε δεκτή την πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων και τη διαβίβασε ως αίτημα στο Υπουργείο  για την αναμόρφωση του οργανισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

 ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Όπως αναφέρεται μάλιστα στη σχετική απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου Πρέβεζας
«Η παραπάνω τροποποίηση - αναμόρφωση του οργανισμού καλύπτει όλο το προσωπικό που υπηρετεί, ή πρόκειται να διοριστεί (καθόσον εκκρεμούν οι σχετικές διαδικασίες διορισμού ιατρών στο Υπουργείο Υγείας, ή αναμένεται δικαστική απόφαση στην περίπτωση πρόσληψης Διευθυντή Ουρολογίας), δεν προκαλεί καμία οικονομική επιβάρυνση στο οικονομικό προϋπολογισμό του κράτους και εξυπηρετεί τις σημερινές ανάγκες καθώς και τις μελλοντικές προοπτικές του Νοσοκομείου. Εξασφαλίζει την κατ’ ελάχιστον κάλυψη του Νοσοκομείου από ιατρικό προσωπικό σε τμήματα και κλινικές απολύτως αναγκαίες για την καθημερινή εφημέρευση του (ενδεικτικά μόνον και όχι αποκλειστικά η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, το Αναισθησιολογικό Τμήμα όπου για να καλυφτούν στοιχειωδώς οι εφημερίες, προσλαμβάνονται επικουρικοί ιατροί ή μετακινούνται ιατροί από γειτονικά Νοσοκομεία, δεν θα υπηρετεί κανείς Δερματολόγος στο Νοσοκομείο παρόλο που εκκρεμεί στο Υπουργείο ο διορισμός ιατρού)».

Κατόπιν αυτού καλούνται  οι συμπολίτες μας  να συνταχθούν  και να συνεχίζουν να στηρίζουν τον αγώνα των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, να συνταχθούν  με  την  Επιτροπή Αγώνα  Πρέβεζας για την  Υγεία , να συνεχίσουν να υπογράφουν μαζικά  το Ψήφισμα των Πολιτών Πρέβεζας με την βαθειά πεποίθηση ότι με τους αγώνες μας και τις δράσεις μας θα αποτρέψουμε την υποβάθμιση του νοσοκομείου , θα επιβάλουμε την αναβάθμιση των υπηρεσιών του, θα επιβάλουμε την δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους μας  χωρίς χαράτσια  και αποκλεισμούς , θα παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα πολύ καλύτερο  Δημόσιο νοσοκομείο, άξιο να ανταποκρίνεται  στις ανάγκες περίθαλψης του λαού του νομού μας αλλά και της ευρύτερης  περιοχής.

Απομονώνοντας κάθε προσπάθεια υπονόμευσης αυτού του αγώνα.

Πρέβεζα 20/2/2013
Στρατής Βουγέλλης
Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας