Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Έληξε η κατάληψη στη Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης ..




..μετά την ταύτιση του ΔΥΠΕάρχη με τα αιτήματα του λαού του Λασιθίου για την αυτοτέλεια των δομών υγείας στην περιοχή

 Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής έληξε η κατάληψη των γραφείων της ΔΥΠΕ στο Ηράκλειο. Οι εκατοντάδες πολίτες που βρίσκονταν όλες αυτές τις μέρες στο χώρο πήραν αυτήν την απόφαση, συνεκτιμώντας τα παρακάτω:
- Την αποστολή ενός διαβιβαστικού εγγράφου υπογεγραμμένο από τον κ. Γρηγοράκη προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας και με κοινοποίηση στους Δημάρχους προς ενημέρωσή τους, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των Λασιθιωτών σχετικά με τα νοσοκομεία τους. Παράλληλα ο ίδιος προχωράει άμεσα στη συμπλήρωση φακέλου και στην προώθησή του στο Υπουργείο αλλά και στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ σχετικά με τα βάσιμα επιχειρήματα για την αυτοδιοίκητη λειτουργία των νοσοκομείων του Νομού.
- Την έκδοση δύο διαφορετικών ψηφισμάτων από το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης που στη συνεδρίαση της Πέμπτης ασχολήθηκε με τα αιτήματα του Λασιθίου και ως προς τα ΤΕΙ και το επιχειρούμενο σχέδιο Αθηνά αλλά και ως προς τις υπηρεσίες και τις δομές υγείας στο Λασίθι.
Αυτές οι θετικές εξελίξεις ήταν και η αιτία της λήξης της κατάληψης αφού μετά από τρεις ολόκληρες ημέρες κατάφεραν να αποσπάσουν τις έγγραφες και ενυπόγραφες διαβεβαιώσεις του ΔΥΠΕάρχη ότι θα αγωνιστεί πλάι με τους Λασιθιώτες και απέναντι με το Νόμο που θέλει να εφαρμόσει το ίδιο το Υπουργείο που τον διόρισε στη θέση αυτή! Να σημειωθεί ότι λίγο πριν την υπογραφή του εγγράφου ο κ. Γρηγοράκης ζήτησε από τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους να σταματήσουν την κατάληψη αφού δεν υπάρχει μεταξύ τους καμία διαφωνία, κάτι που αποδέχθηκαν όλοι. Εκείνοι από την πλευρά τους νιώθουν δικαιωμένοι για ακόμα ένα αγώνα που και αυτή τη φορά ήρθε να διδάξει πως αν δεν αγωνιστείς δεν πρόκειται να αποκτήσεις τίποτα ακόμα και από αυτά που διακαιούσαι!

Ακολουθούν τα ψηφίσματα:
 1.Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά τη συνεδρίαση του σήμερα Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 14:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου (κτίριο Λότζια – Πλατεία Λιονταριών), αφού ενημερώθηκε από τους Φορείς και τους κατοίκους της ΠΕ Λασιθίου και των φοιτητών του ΑΤΕΙ Ιεράπετρας για την κατάργηση του Τμήματος Εμπορίας & Διαφήμισης αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του στο σχέδιο «Αθηνά», που οδηγεί στη συρρίκνωση και διάλυση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Ειδικότερα το Π.Σ. δηλώνει την αντίθεσή του στην κατάργηση των τμημάτων ΑΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης στην Ιεράπετρα και Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής στον Άγιο Νικόλαο.
Δηλώνουμε την άμεση και έμπρακτη στήριξή μας στην προσπάθεια των φοιτητών να υπερασπιστούν τη σχολή τους και να διασφαλίσουν το πτυχίο τους και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.
Δεσμευόμαστε να επικοινωνήσουμε άμεσα με τον Υπουργό Παιδείας και να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων».

2.Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά τη συνεδρίαση του σήμερα Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 14:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου (κτίριο Λότζια – Πλατεία Λιονταριών), αφού ενημερώθηκε από τους Φορείς και τους κατοίκους της ΠΕ Λασιθίου για τα προβλήματα που συνεπάγεται η συρρίκνωση των διοικητικών υπηρεσιών και δομών υγείας στην περιοχή τους αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης είναι αντίθετο με τη διάλυση των υπηρεσιών στην Π.Ε. Λασιθίου και ζητά να επαναλειτουργήσουν. Επίσης ζητά να στηριχθούν, να αναβαθμισθούν, και να ισχυροποιηθούν οι Δομές Υγείας στο Λασίθι διατηρώντας την Αυτοτέλειά

Πηγή:ΡΑΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙ