Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Θα υποβαθμίσουν τα νομαρχιακά νοσοκομεία , θα αναβαθμίσουν τα πανεπιστημιακά και περιφερειακά νοσοκομεία;




Μάλλον αυτές οι σκέψεις κυριαρχούν στην κυβέρνηση και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Αυτό φάνηκε από μια  τοποθέτηση του υπουργού Υγείας  Α. Λυκουρέντζου σήμερα  στη Βουλή.ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 
"Με την ευκαιρία που συζητούμε την ερώτησή σας, να πω ότι πράγματι το Νοσοκομείο της Λάρισας, όπως και άλλα νοσοκομεία στη χώρα, διαδραματίζουν ρόλο περιφερειακού νοσοκομείου, όπως το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα.
Είναι στους προβληματισμούς μας αλλά και στους σχεδιασμούς μας εν συνεχεία, να δούμε την αναβάθμιση αυτών των νοσοκομείων που εκ των πραγμάτων ξεπερνούν το χαρακτήρα του νομαρχιακού νοσοκομείου. Συγκεντρώνουν και λόγω της φήμης των επιστημόνων που εργάζονται εκεί, αλλά και λόγω της γεωγραφικής τους θέσεως, συμπολίτες μας από άλλες περιοχές που έχουν ανάγκη, που πάσχουν, που θέλουν να θεραπευτούν. Έτσι καταφεύγουν στο περιφερειακό, στο κεντρικό νοσοκομείο. Είναι ένας γόνιμος προβληματισμός αυτός.
Σας βεβαιώνω ότι καταλήγουμε σε αποφάσεις και για τη στήριξη αυτών των νοσοκομείων. Μεταξύ των άλλων επανεξετάζουμε και τους προϋπολογισμούς τους διότι επιβαρύνονται από περιστατικά που έρχονται από γειτονικούς νομούς. Ειλικρινά θέλουμε να στηρίξουμε αυτά τα νοσοκομεία το επόμενο χρονικό διάστημα."

Πώς συμπεραίνουμε ότι θα υποβαθμιστούν τα νομαρχιακά νοσοκομεία;

Μα με δεδομένα τα άγρια περικομμένα κονδύλια , όταν "αναβαθμίζεις" ένα νοσοκομείο υποβαθμίζεις τα γύρω του.
Τουτέστιν τα περισσότερα θα γίνουν είτε παραρτήματα του αναβαθμισμένου πανεπιστημιακού ή περιφερειακού νοσοκομείου μέσα από συνενώσεις και συγχωνεύσεις είτε θα μεταπέσουν σε «νοσοκομεία  ημέρας».

Τώρα τι δουλειά έχει  η συσχέτιση το Παναρκαδικού Νοσοκομείου  με τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία…

«Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει»..ι

Και ως γνωστόν  η Αρκαδία είναι το «σπίτι» του υπουργού Υγείας Α. Λυκουρέντζου.

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…