Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Το προτεινόμενο οργανόγραμμα του Υπουργείου Υγείας. Μείωση των οργανικών μονάδων κατά 39%.



Δεν πέρασαν ούτε δώδεκα ώρες από τις διαβεβαιώσεις του Γενικού Γραμματέα περί μη απολύσεων στο Υπουργείο και οι προτάσεις από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον διαψεύδουν. Προβλέπεται μείωση των οργανικών μονάδων (κατά… σατανική σύμπτωση) κατά 39% και μείωση των υπαλλήλων από 791 σε 685.  Αν η ημερομηνία του αρχείου είναι σωστή σημαίνει πως η πολιτική ηγεσία γνώριζε από την πρώτη του μηνός τις προτεινόμενες… μεταρρυθμίσεις.
Καμία έκπληξη για όλους εμάς που ουδέποτε πιστέψαμε τις δηλώσεις περί μη μετακίνησης της Διεύθυνσης Πρόνοιας, περί μη απόλυσης των 70 συναδέλφων τον Νοέμβριο. Άλλωστε, αν παρακολουθούσε κάποιος τον τύπο όλο το προηγούμενο διάστημα (και όχι τα δελτία τύπου της τρικομματικής κυβέρνησης κάθε βράδυ στις οκτώ) εύκολα αντιλαμβανόταν τί έπεται.
Ας μην γινόμαστε κουραστικοί επαναλαμβάνοντας τα ίδια: όποιος εθελοτυφλεί μένοντας αδρανής, αργά ή γρήγορα θα δει την πόρτα της εξόδου ή θα μείνει σε ένα διαλυμένο υπουργείο, φοβούμενος πως η κάθε του κίνηση και η κάθε του λέξη θα του στερήσει τη δουλειά του. Ας μην σταθούμε για ακόμα μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων.

Το προτεινόμενο οργανόγραμμα εδώ: