Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Αποφάσεις ΔΣ Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας



'Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ σε συνεδρίασή του στις 14/3/2013 εκτίμησε την κατάσταση που διαμορφώνεται στον χώρο της δημόσιας υγείας και ειδικότερα στο Νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας της Κέρκυρας ως εξής:
Τα μέτρα που ενέκρινε η τρικομματική πλειοψηφία των προθύμων με την ψήφιση του περιβόητου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2013, έχουν τρομακτικές επιπτώσεις στην υγεία.

    Οι δαπάνες για την Υγεία μειώνονται κατά 41,4%
Οι αμοιβές των λειτουργών της υγείας ακρωτηριάζονται. Η μισθολογική εξόντωση των νοσοκομειακών γιατρών με τις περικοπές στο Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο και την ωριαία αποζημίωση των εφημεριών, εξαφανίζει και τα τελευταία υπολείμματα της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας του 2008, εξαθλιώνει τους γιατρούς με τρόπο ώστε να μην μπορούν να υποστηρίξουν υποτυπωδώς την επιστημονική τους οντότητα
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας διαλύεται την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε
Η συνεχής υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας στη Κέρκυρα καθιστούν επισφαλή την παροχή υπηρεσιών που δικαιούνται οι κερκυραίοι πολίτες και επισκέπτες το 2013.
Η διοίκηση δεν έχει να ασκήσει καμιά διεκδικητική πίεση και αδιαμαρτύρητα δέχεται ότι της ζητηθεί αδιαφορώντας για την λειτουργία του νοσοκομείου

Σιωπά μπροστά σε αυθαίρετες αποσπάσεις γιατρών προς το κέντρο αποδομώντας έτσι την λειτουργική ικανότητα του νοσοκομείου
Αδιαφορεί για την αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών γιατρών και προσωπικού.
Δεν ασκεί καμία πίεση για αύξηση των λειτουργικών κονδυλίων
Αδιαφορεί για την για την μη σύννομη και ασφαλή λειτουργία του Τμήματος επειγόντων περιστατικών
Δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για την ανύπαρκτη στελέχωση της εφημέρευσης
Δεν συγκινείται από τις κραυγές απόγνωσης των εργαζόμενων που αδιάκοπα χωρίς ρεπό και άδειες δουλεύουν αποδεκατισμένοι και εξαθλιωμένοι.

Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ αποφάσισε:

Συντονισμό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με το Ενιαίο σωματείο Εργαζομένων και τον σύλλογο ειδικευόμενων
Συντονισμό των διεκδικήσεων για την δημόσια υγεία με όλους τους εργαζόμενους της Κέρκυρας
Επαναδιατύπωση του αιτήματος παραίτησης της διοίκησης με τρόπο αγωνιστικό και διεκδικητικό προς την κεντρική εξουσία
Στήριξη της πρωτοβουλίας λειτουργίας κοινωνικού ιατρείου
Ανταποκρίνεται σε κάθε πρωτοβουλία συσπείρωσης και αλληλεγγύης απέναντι σε ανασφάλιστους και μετανάστες καλώντας τα μέλη της ΕΓΕΣΥΚ να εξετάζουν ασθενείς χωρίς κανένα ταμειακό ή φυλετικό κριτήριο.