Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

"Δεν υπάρχει δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους ανέργους"




 Από συνέντευξη του υπουργού Υγείας Α.Λυκουρέντζου στη Real News

-Ελεύθερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση δεν θα έπρεπε να έχουν όλοι οι άνεργοι;

Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Ο σεβασμός στους συμπολίτες οι οποίοι έχουν χάσει λόγω της οικονομικής κρίσης την ασφαλιστική τους κάλυψη μεταφράζεται σε μέτρα πολιτικής με κανόνες. Το "Εισιτήριο Υγείας", τίθεται στη διάθεση όσων έχουν αποδεδειγμένα στερηθεί την ασφάλειά τους και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Φιλοδοξούμε να προσφέρουμε δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε περισσότερους από 200.000 συμπολίτες μας οι οποίοι θα επωφεληθούν από την πολιτική μας, η οποία χρηματοδοτείται με πόρους του ΕΣΠΑ. Δεν υπάρχει χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση της οποίας το ασφαλιστικό σύστημα αναλαμβάνει το τίμημα το οποίο υπονοείτε με την ερώτηση σας.

Παρατήρηση  πρώτη.
Το εισιτήριο υγείας θα αφορά περίπου 200000 ανέργους στα δυο χρόνια. Ήτοι περίπου 100.000 ανέργους κατ΄ έτος. Οι υπόλοιποι στον καιάδα...
Παρατήρηση δεύτερη
Το εισιτήριο υγείας όπως πληροφορούμαστε θα προβλέπει πρωτοβάθμια φροντίδα και περίθαλψη, αλλά απ’ ότι  φαίνεται  όχι νοσοκομειακή περίθαλψη (δευτεροβάθμια περίθαλψη).
Δηλαδή δεν θα καλύπτει νοσηλείες , χειρουργικές επεμβάσεις κλπ.
Αν κάνουμε λάθος παρακαλούμε το υπουργείο να μας διαψεύσει.
Άρα άνθρακες ο θησαυρός.
Παρατήρηση τρίτη
Ο κρατικός προϋπολογισμός της χώρας ,με άφθονο χρήμα από το ανελέητο χαράτσωμα και τις φοροεπιδρομές  στo εισόδημα του λαού, έχει επανειλημμένα αναλάβει το "τίμημα της διάσωσης" των τραπεζών και των επισήμων τοκογλύφων
Κατά τον υπουργό, δεν μπορεί να αναλάβει το τίμημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των συμπολιτών μας που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη  λόγω της καπιταλιστικής κρίσης  και των πολιτικών υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις .

Καθ’ εις εφ’  ω ετάχθη !

Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές εμείς μιλάμε γι ανθρώπινες ζωές.