Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό το Νοσοκομείο Πρέβεζας. Αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας και των Κέντρων Υγείας είναι η λαϊκή απαίτηση.



Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας, καθώς αναδεικνύεται  εκ των πραγμάτων στο μοναδικό    Δημόσιο πυλώνα παροχής υπηρεσιών υγείας  σε μια ευρύτερη περιοχή που κατοικείται από εκατό και πλέον χιλιάδες  κατοίκους,   (με την επαρκή χρηματοδότησή  του, την επαρκή στελέχωση του και τον εξοπλισμό του) είναι πλέον ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ.

Αδιάψευστος μάρτυρας οι χιλιάδες των υπογραφών των κατοίκων της περιοχής  στο Ψήφισμα των πολιτών της Πρέβεζας(ΚΛΙΚ ΕΔΩ) που ξεπερνούν τις 10.500 και καθώς συνεχίζεται η συγκέντρωση των ψηφισμάτων αναμένεται   να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τις 11.000!!!

Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι υποχρεωμένες  να ακούσουν  ΤΩΡΑ  το ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ   των χιλιάδων συμπολιτών μας.


  • Να ενισχύσουν άμεσα με κρατική χρηματοδότηση το Νοσοκομείο για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες υγείας του πληθυσμού της περιοχής. 
  • Να προχωρήσουν άμεσα στη στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς μια σειρά από ιατρικές ειδικότητες αρχίζουν να έχουν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης και το πρόβλημα θα γίνει οξύτατο τις επόμενες μέρες καθώς λήγουν οι συμβάσεις επικουρικών γιατρών σε κρίσιμες ειδικότητες  και τμήματα (αναισθησιολογία, ουρολογία, νεφρολογία , παθολογία , χειρουργική κλπ ) 
  • Να κάνουν δεκτή χωρίς τερτίπια και κωλυσιεργίες  την πρόταση οργανογράμματος  εργαζομένων και διοίκησης. 
  • Να ορίσουν  άμεσα- και να μη κωλυσιεργούν -συνάντηση των εκπροσώπων  των εργαζομένων, της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα, κατοίκων της περιοχής  και θεσμικών φορέων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας


Ταυτόχρονα νέα προβλήματα παρουσιάζονται σε επίσης κρίσιμες ειδικότητες που αναφέρονται σε πολυπληθείς και ιδιαίτερα ευαίσθητες κατηγορίες πληθυσμού μας όπως είναι τα παιδιά .
Το νοσοκομείο αυτή την  περίοδο έχει πρακτικά μείνει με δύο παιδιάτρους, που είναι ανθρωπίνως αδύνατον να καλύψουν σε καθημερινή 24 ωρη εφημερία όλες τις ανάγκες του πληθυσμού.
Επισημαίνεται επίσης ότι στην Πρέβεζα δεν είναι συμβεβλημένος κανένας παιδίατρος με τον ΕΟΠΠΥ και  οι γονείς είναι αναγκασμένοι είτε να πληρώσουν από τη τσέπη τους τον γιατρό ή να ταξιδέψουν σε γειτονικούς νομούς για να εξεταστούν τα παιδιά τους.

Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς και η αντίστοιχη Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας φέρουν αποκλειστικά πλέον την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί.

Καλούμε τους συμπολίτες μας σε  όλο το νομό σε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ, σε αγωνιστική συμπαράταξη και  μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του αμέσως επόμενου διαστήματος.

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Η παροχή ολοκληρωμένων ,  δωρεάν χωρίς χαράτσια και πληρωμές ,υψηλού επιπέδου υπηρεσιών Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  είναι ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ