Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Μεθοδικά προετοιμάζεται το έδαφος για τη συγχώνευση του Νοσοκομείου Πρέβεζας



Όλα πλέον τα δεδομένα συγκλίνουν στο ότι στα πλαίσια της συρρίκνωσης των δημοσίων δομών υγείας  στην Ελλάδα και  στην Ήπειρο,  προετοιμάζεται συγχώνευση των  δημόσιων  νοσηλευτικών μονάδων της περιοχής .
Φαίνεται  ότι τόσο σε κεντρικό επίπεδο  (υπουργείο) όσο σε περιφερειακό επίπεδο (περιφέρεια Ηπείρου)   κερδίζει συνεχώς έδαφος   το σχέδιο συγχώνευσης των νοσηλευτικών μονάδων στην Ήπειρο  που θα  περιλαμβάνει τη δημιουργία 3 νοσοκομειακών συγκροτημάτων (από 5 που είναι τώρα):

1. Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο Ιωαννίνων

2. Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» -Γ.Ν.-ΚΥ Φιλιατών

3. Γ.Ν. Άρτας-Γ.Ν. Πρέβεζας

Ίσως  έτσι εξηγείται  και σε ένα βαθμό (πέρα από τη γενική κυβερνητική πολιτική που θίγει όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα)  και 
  • η πλήρης  απαξίωση που βιώνει το Νοσοκομείο Πρέβεζας από την κυβέρνηση και την ηγεσία της 6ης Υπε, 
  • τα οξύτατα  λειτουργικά προβλήματα  που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα λόγω της υποστελέχωσής  του και βεβαίως
  • η έγκριση του νέου  οργανογράμματός του,  που πραγματικά  έκοψε τα φτερά από το νοσοκομείο και ενταφίασε  κάθε προοπτική  για όποια ανάπτυξή  του
Η προοπτική της συγχώνευσής του και η απώλεια της αυτοτέλειας του,  που φαίνεται ότι χρονικά πλησιάζουν  ,  ΑΝ επιτευχθούν, θα επιταχύνουν  το οριστικό τέλος του Νοσοκομείου.
Το σωματείο των εργαζομένων στο   Νοσοκομείο  και η Επιτροπή Αγώνα Υγείας Πρέβεζας ήδη τους τελευταίους μήνες, με τους αγώνες τους και τη δράση τους  έχουν αναδείξει  τα προβλήματα, έχουν καταδείξει   τον κύριο ένοχο , έχουν θέσει σε κίνηση ευρύτατα τμήματα της τοπικής κοινωνίας για τα ζητήματα της  δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, των υπηρεσιών  υγείας γενικότερα , αλλά και για τη  σωτηρία και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, όπως απέδειξαν και η συλλογή 12000 περίπου υπογραφών στο Ψήφισμα των Πολιτών της Πρέβεζας , οι εκατονταδεςς πολίτες που αυθόρμητα ενεπλάκησαν σε αυτή την καμπάνια, αλλά και το πρωτοφανές σε μαζικότητα και παλμό   συλλαλητήριο  της 17ης Απρίλη.
Από σήμερα προετοιμάζεται ένας νέος κύκλος κινητοποιήσεων και δράσεων με μεγάλη ποικιλία σε μορφές, που η κορύφωσή  του θα είναι ένα νέο μεγα -συλλαλητήριο.
Ελπιδοφόρο είναι  ότι η ίδια  η κοινωνία και οι πολίτες σε συνεργασία με το σωματείο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο  παίρνουν  τις τύχες του νοσοκομείου στα χέρια τους. Και αυτή η επιτυχία  όπως και η επιτυχία των μέχρι τώρα  δράσεων  και κινητοποιήσεων οφείλεται αποκλειστικά  και πρέπει να πιστωθεί στη δράση του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο αλλά και στην Επιτροπή Αγώνα Υγείας Πρέβεζας.
Τα ωραιότερα, δυναμικότερα και μαζικότερα έρχονται… 
Η Πρέβεζα θα υπερασπίσει  το Νοσοκομείο της.
Η Πρέβεζα  θα υπερασπίσει το δικαίωμα  για  πλήρεις , υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας για όλους του κατοίκους της.
Η Πρέβεζα θα διεκδικήσει την κατάργηση των πληρωμών και συμμετοχών  σε υπηρεσίες Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.