Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία (ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ) την Παρασκευή 7 Ιουνίου:Θέτουμε φραγμό στη διάλυση της δημόσιας υγείας- Ή εμείς ή αυτοί.

Από την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ (κλικ ΕΔΩ)


Το Γενικό Συμβούλιο αποφασίζει:

1.- Προκηρύσσει πανελλαδική πανυγειονομική απεργία την Παρασκευή 7 Ιουνίου από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες και συλλογικότητες με σύνθημα: «θέτουμε φραγμό στη διάλυση της δημόσιας υγείας- Ή εμείς ή αυτοί».
(βλ. παράρτημα για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση)
2.- Συντάσσεται και στηρίζει την απόφαση της ΕΙΝΑΠ να πραγματοποιήσει τετράωρη στάση εργασίας στις 21 Μαϊου, ημέρα που εκδικάζεται στα δικαστήρια η αίτηση ανακοπής του «Ευαγγελισμού» προκειμένου να αναστείλει την αποζημίωση δεδουλευμένων οφειλών προς τους ειδικευόμενους της ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ, οι οποίοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά με έκδοση απόφασης διαταγής πληρωμής.
2.- Καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την Πέμπτη 23 Μαϊου, πανελλαδική μέρα δράσεων για προάσπιση των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
4.- Στηρίζει κάθε μορφής κινητοποίηση αποφασίζουν μέσω συλλογικών διαδικασιών οι Ενώσεις κατά το προσεχές διάστημα.
  
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Κατευθύνσεις σχετικά με την απεργία της 7ης Ιουνίου

Μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν στο μέτωπο της παιδείας το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ εκτιμά πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως θα υπάρξει ανάλογη κυβερνητική επίθεση στο χώρο της υγείας μέσα στο διάστημα του καλοκαιριού. Οι σποραδικές μετακινήσεις για την κάλυψη των χιλιάδων κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα επισημοποιηθούν με νομικό μανδύα και θα λάβουν μορφή χιονοστιβάδας.
Πιθανόν να υπάρξει νέα απόπειρα μείωσης των βασικών μισθών στους γιατρούς ΕΣΥ υπό το πρόσχημα παροχής δυνατότητας να ασκήσουν ιατρική σε ιδιωτικό ιατρείο, καταργώντας την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
Εν γένει θα επιχειρηθεί πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με προσπάθεια να εγκατασταθεί η στάση πληρωμών στις εφημερίες ως μόνιμη πρακτική.
Για τούτο καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στις Ενώσεις τους και να διοργανώσουμε μια μεγάλης απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 7 Ιουνίου με σύνθημα: 

Θέτουμε φραγμό στη διάλυση της δημόσιας υγείας .Ή εμείς Ή αυτοί

Τη συγκεκριμένη μέρα καλούμε τις Ενώσεις Γιατρών να διοργανώσουν συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας από κοινού με τα Σωματεία των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία και απευθύνοντας κάλεσμα συνδιοργάνωσης στις ΕΛΜΕ, τους δασκάλους, τα Εργατικά Κέντρα, τους Επιστημονικούς Συλλόγους (δικηγόρους, μηχανικούς κ.ά), τα Επιμελητήρια και εν γένει όλη την κοινωνία.
Του συλλαλητηρίου πρέπει να προηγηθούν κοινές Γενικές Συνελεύσεις με τα Σωματεία Εργαζομένων, συσκέψεις με τους φορείς που θα καλέσουμε να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η ΟΕΝΓΕ θα ετοιμάσει έγκαιρα:
       αφίσα που θα σας σταλεί μέσω κούριερ
       ραδιοφωνικό σποτ από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ
       ανακοίνωση για τους πολίτες, η οποία θα σας σταλεί ηλεκτρονικά, ώστε να μπορείτε να την διαμορφώσετε στις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής σας.
Επίσης θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα μέσα εθνικής εμβέλειας (εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί) λίγες μέρες πριν την απεργία.

Θεωρούμε λοιπόν πως οι Ενώσεις και οι συνάδελφοι οφείλουν να κινητοποιηθούν μαζικά προκειμένου να συγκροτήσουμε ένα πλατύ Μέτωπο για την Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, το οποίο θα λειτουργήσει ως ανασχετικός φραγμός στα διαλυτικά σχέδια της κυβέρνησης.