Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου: Η κυβέρνηση οδηγεί ταχέως το Νοσοκομείο Πρέβεζας σε κλείσιμο.



Με παρέμβασή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ)  εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο αίτημα της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πρέβεζας προς την 6η Υπε για λειτουργία του Νοσοκομείου Πρέβεζας «υπό  έκτακτες συνθήκες». ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Καλεί μάλιστα τους γιατρούς του νοσοκομείου Πρέβεζας "να μην ακολουθήσουν τις παράνομες και επικίνδυνες για την υγεία των πολιτών , αποφάσεις της Διοίκησης".
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή  της την οποία μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ
«Τους καλούμε να αρνηθούν να πραγματοποιήσουν εφημερίες πέραν των προβλεπομένων από το νόμο, αρνούμενοι την ατομική έγκριση προς τη Διοίκηση  για τη διευθέτηση του χρόνου  εργασίας τους και πάντως σε καμιά περίπτωση, εάν για τις πρόσθετες εφημερίες δεν υπάρχει προέγκριση (στη συγκεκριμένη μέχρι την 30/4)   του προγράμματος πρόσθετων εφημεριών από το ΔΣ της 6ης ΥΠε.
Απευθύνουμε  το έγγραφο αυτό και προς την Εισαγγελία της Πρέβεζας, προκειμένου να ματαιώσει   άμεσα την κατάφωρη παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και τους πολίτες της Πρέβεζας να απαιτήσουν από το υπουργείο και την κυβέρνηση να δώσει εδώ και τώρα  τη δέουσα οριστική λύση στο πρόβλημα της ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου».
«Σε καμιά περίπτωση» καταλήγει το έγγραφο της ΕΙΝΗ  «δεν θα υποχωρήσουμε για να φτάσουμε σ’ αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση :  να πούμε ότι έτσι όπως είναι  το νοσοκομείο, καλύτερα να κλείσει».