Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Ιατρών ΕΣΥ Θεσπρωτίας



Σήμερα, στην εποχή του Μνημονίου και της Tρόικας, που το Κράτος Κοινωνικής Πρόνοιας δοκιμάζεται και η υγεία υποβαθμίζεται, οι γιατροί του νοσοκομείου Φιλιατών και των Κ.Υ. του νομού μας κινητοποιούμαστε, προκειμένου το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να συνεχίσει να υπάρχει και να  παρέχει καθολικά, ισότιμα, με ποιότητα και εντιμότητα τις υπηρεσίες του στο λαό της Θεσπρωτίας.

Η Γενική Συνέλευση όλων των ιατρών του ΕΣΥ που έγινε στις 22-05-2013 αποφάσισε τα παρακάτω:
1. Αποχή από την πρωινή εργασία στην αντιμετώπιση των τακτικών περιστατικών από 27/05/2013.
2. Μη κατάθεση προγράμματος εφημεριών (ειδικευόμενων - ειδικευμένων) από 01/06/2013 .
3. Ενημέρωση του λαού της Θεσπρωτίας, των τοπικών φορέων και των Μ.Μ.Ε. για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί  στο νομό μας στο χώρο της Υγείας (Νοσοκομείo και Κ.Υ. ) και την πλήρη απαξίωση εκ μέρους του Υπουργείου για την περίθαλψη και την υγειονομική φροντίδα των Θεσπρωτών  .

 Διεκδικούμε :
1. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών μας (ειδικευμένων και ειδικευόμενων ) από τον Δεκέμβρη του 2012 έως σήμερα ,στο ακέραιο και χωρίς ουδεμία περικοπή.
2. Εφαρμογή του πρόσφατου νόμου 4151 του Υπουργείου Υγείας με τη συνυπογραφή του Υπουργού Οικονομικών.
3. Άμεση επιχορήγηση του γενικού προϋπολογισμού του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα.
4. Να  ανακοινωθούν επιτέλους δεσμευτικές προθεσμίες παράδοσης και λειτουργίας των νέων κτιρίων του Νοσοκομείου και του  Τ.Ε.Π. στην Ηγουμενίτσα ,για τον σκοπό που έγιναν. Θεωρούμε αυτονόητη την πλήρη, ασφαλή και σύμφωνα με το νόμο στελέχωσή τους .
5. Να σταματήσει η περαιτέρω υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στο νομό μας, για να μην οδηγούνται οι πολίτες σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια και διαγνωστικά κέντρα με προσωπικές τους δαπάνες και να εκτινάσσονται ταυτόχρονα και οι δημόσιες δαπάνες υγείας στα ύψη.
Ζητάμε την κατανόηση και συμπαράσταση του Θεσπρωτικού Λαού για να ασκούμε την ιατρική με όρους επιστημονικής δεοντολογίας και επαγγελματικής αξιοπρέπειας .
Να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω και διαλυθεί οριστικά το ΕΣΥ.

Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ