Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαϊας για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων





Η εκτέλεση του Δημόσιου Τομέα δε θα συμβεί.
Η Κοινωνία αυτή τη φορά θα αντιδράσει.

Η ανακοινωθείσα επικείμενη "αποψίλωση" των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμοί όπως ο ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ, φορείς υπό τους ΟΤΑ, Νομικά Πρόσωπα του τομέα της Έρευνας, Εμπορικά Επιμελητήρια όπως το ΤΕΕ και το Οικονομικό, Κοινωφελή Ιδρύματα Πρόνοιας, Γενικοί και Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων, ακόμα και Εθνικά Αθλητικά Κέντρα) είναι προ των πυλών.
Και σα να μην έφτανε αυτό, "ειδικοί" του Υπ. Παιδείας, βγάζουν 647 καθηγητές υπεράριθμους στην Αχαΐα σε σύνολο 2500 με αφορμή τις επικείμενες καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων και την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δυο ώρες.
Οι 4000 απολύσεις που υποσχέθηκε η κυβερνητική στην εξωχώρια τρόικα και οι 25000 διαθεσιμότητες εντός του 2013 αν συμβούν θα περάσουν δια πυρός και σιδήρου τις ζωές όχι μόνο των οικογενειών των υπαλλήλων αλλά και όσους απολαμβάνουν ακόμη τις στοιχειώδεις κρατικές παροχές μέσω των οργανισμών που θα καταργηθούν.
Όλα αυτά τα προϊδεάζει η μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων δεκαετιών: η αξιολόγηση των προσόντων των Δημοσίων Υπαλλήλων που έρχεται να επενδύσει τις απολύσεις με "επιστημονικά" κριτήρια, την ίδια ώρα που με το τρέχον πειθαρχικό ποινικοποιείται η διαβίωση και η γνώμη των υπαλλήλων, ιδίως όταν αυτή δεν συμπίπτει με αυτή των προϊσταμένων.

Στην Υγεία, οι εξαγγελίες έχουν γίνει εδώ και δύο χρόνια με την επικείμενη κατάργηση-συγχώνευση κλινικών και τμημάτων καθώς και 50 νοσοκομείων. Και είναι στη φάση υλοποίησης με το σταμάτημα των απαραίτητων προσλήψεων και των νέων απαράδεκτα ελλειμματικών σε προσωπικό οργανισμών των νοσοκομείων που προαλείφουν απολύσεις και στην υγεία.

Όταν στην κοινωνία το 27% του εργατικού δυναμικού είναι επισήμως άνεργο και το 35% του πληθυσμού είναι ανασφάλιστο, η κατάρρευση-κατάργηση των δημόσιων υπηρεσιών (υγεία, παιδεία, ασφάλιση, πολιτισμός/αθλητισμός -τα κοινωνικά αποκούμπια δηλαδή), οδηγεί στην επικράτηση της κοινωνικής ζούγκλας.
Κανένας που χτυπιέται δε θα μείνει μόνος του.

Η συμπαράσταση της ΕΙΝΑ σε όλους τους υπαλλήλους, στους καθηγητές ΜΕ και σε όσους ακολουθήσουν, θα είναι ηχηρή και έμπρακτη.
Κανείς από τους εργαζόμενους δεν περισσεύει.
Αντιθέτως πλεονασματικοί είναι οι κηφήνες που υποτίθεται μας κυβερνούν ανατινάζοντας την Κοινωνία.
Και θα φύγουν με τη λαϊκή κινητοποίηση.
Και μάλιστα σύντομα!

                                      
Πηγή: Ε.Ι.Ν.Α.