Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Μετά το Πάσχα αναμένεται η ανακοίνωση με τα ονόματα των νέων διοικητών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά το Πάσχα αναμένεται η ανακοίνωση με τα ονόματα των νέων διοικητών των Νοσοκομείων του ΕΣΥ. Συνολικά επιλέγηκαν 87 διοικητές και 93 αναπληρωτές  για τα νοσοκομεία της χώρας.
Κάποιοι από τους μέχρι τώρα διοικητές παραμένουν, αλλά η πλειοψηφία αλλάζει.
Οι αποδοχές των νέων διοικητών , σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας,  για τα μεν μεγάλα νοσοκομεία θα  είναι 3000 ευρώ μικτά, δηλ. κοντά στα 2300 ευρώ καθαρά,  ενώ το ποσό μειώνεται στα μικρότερα νοσοκομεία. Όσο για τους υποδιοικητές αυτοί δε θα εισπράττουν πάνω από 1600 με 1700 ευρώ.

Τι θα αλλάξει στην καθημερινότητα των νοσοκομείων;
Πολύ λίγα πράγματα έως καθόλου!
Αφού η κεντρική κυβερνητική πολιτική παραμένει η ίδια.Συρρικνώσεις δομών και υπηρεσιών, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, περικοπές λειτουργικών δαπανών, χαράτσια στους προσερχόμενους την ώρα της ανάγκης, υποστελέχωση σε βαθμό εξόντωσης, επιχειρηματοποίηση  της λειτουργίας των νοσοκομείων κλπ, κλπ.
Και οι νέοι διοικητές όπως και οι προηγούμενοι  θα υπογράψουν συμβόλαια-μνημόνια με τις ΥΠε και το Υπουργείο για τήρηση κατά γράμμα της κυβερνητικής πολιτικής.
Εξ άλλου επανειλημμένα ο υπουργός  Υγείας Α. Λυκουρέντζος το ξεκαθάρισε δημόσια..
«Θέλω  διοικητές που να εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική και τις δεσμεύσεις της χώρας  και όχι να κάνουν συνδικαλισμό»..
Οπότε..
Τι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων;