Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Οι επικοινωνιακές πιρουέτες δεν μπορούν να κρύψουν τη βάρβαρη πολιτική αποδόμησης του όποιου «δημόσιου» συστήματος υγείας και των μονάδων του



Ο νέος υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης ήταν και είναι ως γνωστόν, για ιδιαίτερους λόγους,  από τα αγαπημένα παιδιά των καθεστωτικών ΜΜΕ .
Την οικειότητα του με το  καθεστωτικό "γυαλί" και τις κινήσεις που αυτό πριμοδοτεί, αποφάσισε να τα χρησιμοποιήσει τις πρώτες μέρες που βρίσκεται στο υπουργείο Υγείας και για να μετριάσει- εκτός των άλλων - επικοινωνιακά, το θόρυβο  που δημιουργήθηκε πανελλαδικά με την ανακοίνωση ανάληψης του υπουργείου Υγείας .
Έτσι με μια κίνηση που θα τη ζήλευε  και ο καλύτερος image maker, αποφάσισε  τη μέρα της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ να βγει στο πεζοδρόμιο  από το γραφείο του στην Αριστοτέλους  και να προσκαλέσει αντιπροσωπεία των απεργών να  ανέβει μαζί του στο γραφείο του για να συζητήσουν.
Καθεστωτικά ΜΜΕ και καθεστωτικοί  διαδικτυακοί τόποι ύμνησαν ως «θετικό γεγονός»(!!!) την κίνηση αυτή του νέου υπουργού Υγείας.
Όμως πίσω από τις επικοινωνιακές αυτές πιρουέτες του νέου υπουργού κρύβεται η απόφαση της κυβέρνησης και της τρόικα όχι μόνο να συνεχίσουν αλλά και να εντείνουν την σαρωτική επίθεση αποδόμησης του ΕΣΥ και των μονάδων του και μετατροπής, όσων παραμείνουν ζωντανές, σε καθαρές επιχειρήσεις.
Η τρόικα-φωτιά  Στουρνάρας- Μητσοτάκης-Γεωργιάδης (δεν ήταν τυχαία η επιλογή των προσώπων του ανασχηματισμένου κυβερνητικού σχήματος),  που θα υπογράφει τις περισσότερες κοινές υπουργικές αποφάσεις, είναι σίγουρο ότι τα αμέσως  προσεχές διάστημα θα δείξει  τη χάρη της …και στο χώρο της Υγείας.
Όσο λοιπόν και αν επιχείρησε ο  Άδωνις Γεωργιάδης, να διαμορφώσει ένα  κλίμα «συνεργασίας» και εφησυχασμού, καλώντας τους συνδικαλιστές σε συνάντηση και ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει απόφαση για κλείσιμο νοσοκομείων (χωρίς να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο μέλλον  και  χωρίς να αποκλείσει την υποβάθμισή τους σε Κέντρα Υγείας και τη συρρίκνωση των υπηρεσιών τους ), επιβεβαίωσε όμως την απόφαση περί  «κινητικότητας» των υπαλλήλων και στο χώρο της Υγείας με τη συνεισφορά 1.250 εργαζομένων μέσα  στο 2013.
Για το 2014 , έχει ο Θεός…
Αλλά ας μην υπάρχει καμία αυταπάτη. Συγχωνεύσεις  νοσοκομείων θα γίνουν (και άλλες πέρα από τις ήδη γνωστές) , αλλαγή ρόλων νοσοκομείων θα υπάρξει και νοσοκομεία θα καταργηθούν με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα και βεβαίως τις ανάγκες του ντόπιου και ξένου επιχειρηματικού κεφαλαίου.  
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και στην παρθενική εμφάνιση του στη Βουλή ως υπουργός Υγείας απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις ήταν σαφής:
«…στο Υπουργείο Υγείας δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για συγχώνευση που θα επιφέρει απολύσεις. Συγχωνεύσεις βέβαια θα γίνουν. Το Υπουργείο Υγείας θα συνεισφέρει στην κινητικότητα με συγχωνεύσεις οι οποίες θα οδηγήσουν εργαζόμενους σε άλλες θέσεις, εκεί που υπάρχουν κενά, αλλά δεν θα υπάρξει καμία απολύτως απώλεια θέσεων εργασίας».
Δηλαδή πάμε για 1250-2500 χιλιάδες «διαθεσιμότητες» υγειονομικών υπαλλήλων (γιατί έτσι προχωρά η περιβόητη «κινητικότητα» ) μέσα το 2013 !!!
Και η διαθεσιμότητα ( με το μισό μισθό)  «οδηγεί εργαζομένους σε άλλες θέσεις», μόνο αν υπάρχουν  άλλες θέσεις …
Αλλιώς σε σύντομο χρόνο οδηγεί στην απόλυση.
Και απολύσεις θα έχουμε …
Η συνέχιση αυτής της πολιτικής κυβέρνησης –τρόικας έχει και θα έχει καταλυτικές αρνητικές επιδράσεις και στη λειτουργία του Νοσοκομείου Πρέβεζας το οποίο είναι σίγουρο ότι μπαίνει το αμέσως προσεχές διάστημα σε νέες περιπέτειες με τη λειτουργία κλινικών και τομέων ολόκληρων να κρέμονται από μια κλωστή.
Ως εκ τούτου οι υγειονομικοί και εργαζόμενοι , πρέπει να έχουν τεθεί ήδη σε κατάσταση συναγερμού.