Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΥΓΕΙΑΣ στην ΠΡΕΒΕΖΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Κάλεσμα προς τους πολίτες της Πρέβεζας



                                 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΥΓΕΙΑΣ  στην ΠΡΕΒΕΖΑ
                         ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
        
            
ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Φίλη και Φίλε συμπολίτη.
Πιστεύουμε βαθύτατα ότι η Υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό  στου οποίου  τις υπηρεσίες  έχουμε   δικαίωμα  ελεύθερης, ισότιμης και δωρεάν  πρόσβασης  όλες και όλοι.
Θεωρούμε ότι :
Πρέπει να υπάρχουν  και να εφαρμόζονται πολιτικές προστασίας και πρόληψης της Υγείας σου σε κάθε χώρο που ζεις, εργάζεσαι, σπουδάζεις, ψυχαγωγείσαι.
Πρέπει όλες οι υπηρεσίες Υγείας ( από τις υπηρεσίες πρόληψης μέχρι τις υπηρεσίες αποκατάστασης)  να είναι υψηλού επιπέδου,  δωρεάν, χωρίς πληρωμές, συμμετοχές και χαράτσια, ενταγμένες σε ένα καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας ,χωρίς επιχειρηματική δράση.
Πρέπει την ώρα της ανάγκης να έχεις  τη δυνατότητα άμεσης, ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης σε δομές υγείας (Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία) , που θα είναι επαρκώς στελεχωμένες με όλο το αναγκαίο, κατάλληλο, μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, που θα είναι εξοπλισμένες με σύγχρονα  ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμό,  που θα χρηματοδοτούνται επαρκώς  από τον κρατικό ώστε να αντιμετωπίζουν επιτυχώς τα όποια προβλήματα υγείας σου.
ΟΜΩΣ:
Η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις επιταγές των μεγάλων  ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων, τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ:
Σου  επιβάλει  συνεχώς και μεγαλύτερα χαράτσια και πληρωμές την ώρα της ανάγκης.
Αυξάνει τη συμμετοχή σου σε φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις.
Οδηγεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της χώρας μας έξω από κάθε  δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας. Ιδιαίτερα για τους  ανασφαλίστους και ανέργους οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας γίνονται  πια απροσπέλαστες.
Έχει μετατρέψει ακόμα και αυτά τα όποια «Δημόσια» κέντρα υγείας και νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, που λειτουργούν  με τη λογική του κέρδους.
Αφήνει τα κέντρα υγείας και  τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό, ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα και με  ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση για να καταρρεύσουν και απαξιωθούν μόνα τους.
Συγχωνεύει και κλείνει μονάδες υγείας, ενώ ετοιμάζει μέχρι το φθινόπωρο το κλείσιμο  αρκετών νοσοκομείων στη χώρα μας
Τα κέντρα υγείας και το νοσοκομείο του νομού μας βρίσκονται  στο στόχαστρο τέτοιων πολιτικών , απαξιώνονται και  κινδυνεύουν!
Φίλη και Φίλε συμπολίτη.
Μη διστάζεις. Μην τους  φοβάσαι.
Πάρε την υπόθεση και της Υγείας στα χέρια σου .
Όλες και όλοι μαζί να χτίσουμε ένα μέτωπο αντίστασης αλλά και ανατροπής αυτών των πολιτικών και όσων τις υλοποιούν ή θέλουν να τις υλοποιήσουν.  Να πάρουμε τη ζωή μας και την πορεία της πατρίδας μας στα χέρια μας.
ΤΩΡΑ.
Σε καλούμε στην κεντρική καλοκαιρινή   εκδήλωση
( ομιλία* –συζήτηση και μουσική συναυλία) που  διοργανώνουμε
την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις  9μμ,
στην παραλία της Πρέβεζας  (Δικαστήρια)

                                              ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ  ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ.
ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ , ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.

*  Ομιλητής : Αλέξης Μπένος –Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης