Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Πολυνομοσχέδιο= Τσουνάμι απολύσεων .Το νέο success story της συγκυβέρνησης



Η «συμφωνία» της τρόικας με την «νέα» συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να πάρουν τη δόση... τους οι τραπεζίτες και το κεφάλαιο, προϋποθέτει νέα βαριά αντιλαϊκά μέτρα και άμεση εφαρμογή των βάρβαρων νόμων και αποφάσεων, αλλά και ένα μίνι νέο μνημόνιο, το οποίο η συγκυβέρνηση κατέθεσε σήμερα στη Βουλή (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)   και σκοπεύει να το περάσει άμεσα με τις γνωστές πια διαδικασίες του κατεπείγοντος .
Προαπαιτούμενα για να πάρουν τη δόση Σαμαράς και Βενιζέλος πρός όφελος του κεφαλαίου, είναι κωδικά:
15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων άμεσα και 12.500 διαθεσιμότητες, οι οποίες ανακοινώθηκαν ήδη από την κυβέρνηση και αφορούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς, υπαλλήλους των ΟΤΑ και υπουργείων, με αρχή κάποιες χιλιάδες μέσα στον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο(!). Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα (με έμφαση στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και εβδομάδα 6 ημερών), την διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου με κατάργηση της αμοιβής υπερωριών και του 8-ωρου, περικοπές στην υγεία, επίσπευση της πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μέχρι τις 15 Ιουλίου κ.ά. Άλλες δεξαμενές απ’ όπου θα προέλθουν οι απολύσεις είναι η ΕΡΤ (με την κυβέρνηση να δηλώνει περιχαρής που η τρόικα δέχτηκε να συμπεριλάβει τις 2.656 απολύσεις στο σύνολο) και ο όμιλος των αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ) για τον οποίο προκρίνεται επίσης το σενάριο του ξαφνικού θανάτου.

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την οριστική κατάργηση όλων των θέσεων σχολικών φυλάκων, της Δημοτικής Αστυνομίας και πλήθους ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Από το κείμενο του νομοσχεδίου καθίσταται σαφές ότι οι επόμενες απολύσεις θα γίνουν με υπουργικές αποφάσεις καθώς εξουσιοδοτούνται πλέον οι αρμόδιοι Υπουργοί για να προβαίνουν στις κατά περίπτωση ενέργειες.
52  ειδικότητες των αντίστοιχων κλάδων και κατηγοριών του προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και το σύνολο των κατεχόμενων από το προσωπικό αυτό οργανικών θέσεων καταργούνται. Το προσωπικό των καταργούμενων ειδικοτήτων τίθεται σε διαθεσιμότητα, από την 22η Ιουλίου 2013