Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Εξελίξεις γύρω από τη λειτουργία του Κέντρου Yγείας Φιλιππιάδας και της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας.



Οι αντιδράσεις που συνάντησε το σχέδιο αναστολής λειτουργίας εφημέρευσης του Kέντρου Yγείας της Φιλιππιάδας φαίνεται ότι έφεραν  έστω κάποιες  προσωρινές "λύσεις", ενάντια στα σχέδια παύσης λειτουργίας   του Κέντρου Υγείας και πλήρους κατάρρευσης της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Χωρίς να  αποτελούν ούτε  βέβαια την ορθή ή  ιδανική λύση , ούτε την επιθυμητή  λύση, αλλά ένα προσωρινό μπάλωμα,   διαμορφώνουν   την εξής κατάσταση
Το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας συνεχίζει να εφημερεύει επί 24ωρου.Δεν αναστέλλεται δηλαδή η εφημέρευση του. Τη λειτουργία του αναλαμβάνουν 2 γενικοί γιατροί και ένας αγροτικός γιατρός με ιδιαίτερη όμως επιβάρυνση .
Ένας αγροτικός γιατρός  της δύναμης του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας μετακινείται στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Ο ειδικευμένος παθολόγος του Κέντρου Υγείας Καναλακίου μετακινείται για εφημεριακή κάλυψη της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου  Πρέβεζας και το Κέντρο Yγείας Καναλακίου θα ενισχύεται από το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού.
Όμως τα προβλήματα που προκύπτουν από την ανεπαρκέστατη  στελέχωση των τμημάτων και κλινικών του Νοσοκομείου Πρέβεζας (Αναισθησιολογικό, Παιδιατρικό, ΜΤΝ κλπ)  αλλά και των Κέντρων Υγείας  καθώς και της  υποχρηματοδότησής  τους εξακολουθούν να παραμένουν και πολύ σύντομα θα μπούμε σε νέα   φάση ιδιαίτερης όξυνσης. Το Νοσοκομείο Πρέβεζας εξακολουθεί να πορεύεται, κάτω από το βάρος των πολιτικών συγκυβέρνησης και τρόικας στην κόψη του ξυραφιού, να απειλείται  με πλήρη λειτουργική κατάρρευση , να βρίσκεται στην «εντατική».
Μόνη  διέξοδος  από αυτό το καθοδικό σπιράλ θανάτου ο  καθολικός , ενωτικός, ανατρεπτικός  αγώνας της Πρεβεζάνικης  κοινωνίας αλλά κι όλου του Ελληνικού λαού για την ανατροπή των πολιτικών συγκυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ και αυτών που τις εφαρμόζουνΠολιτικές που υποβαθμίζουν  , συρρικνώνουν , καταργούν τις δημόσιες δομές Υγείας και χαρατσώνουν του πολίτες στην ώρα της ανάγκης

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της λειτουργίας και την αναβάθμιση  του Νοσοκομείου Πρέβεζας και όλων των Κέντρων Υγείας του νομού μας , για την πλήρη και αναγκαία  στελέχωσή τους με εξειδικευμένο  μόνιμο προσωπικό   καθώς και  για αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες υγείας για όλους , χωρίς χαράτσια, πληρωμές, αποκλεισμούς  και χωρίς επιχειρηματική δράση πρέπει να πάρει καθολικές διαστάσεις στην περιοχή μας.