Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Οι αιτήσεις επιλογών τοποθέτησης των υγειονομικών που εντάσσονται στο πρόγραμμα "διαθεσιμότητας-κινητικότητας" δεν δεσμεύουν το Υπουργείο Υγείας!



Από σημερινή συνέντευξη του υπουργού Υγείας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Κύριε Υπουργέ, σχετικά με 8 νοσοκομεία που πρόκειται να καταργηθούν. Ισχυρίζεστε πως τίποτα δεν θα αλλάξει, απλά θα μετακινηθεί προσωπικό σε άλλα και μάλιστα χωρίς να χαθούνε θέσεις εργασίας.

Μπορείτε να δεσμευτείτε το ίδιο και σχετικά με τα νοσοκομειακά κρεβάτια; Ότι δεν θα χαθεί κανένα και τα τμήματα που θα μετακινηθούν, θα μετακινηθούν χωρίς να συγχωνευτούν;

Και σε σχέση με τους εργαζόμενους, σε περίπτωση που μετακινηθούν ή ζητήσουν να μετακινηθούν σε νοσοκομεία που δεν υπάρχει αντίστοιχη κενή θέση, τι θα γίνει σε αυτή τη περίπτωση;

Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:
Πάμε λίγο με τη σειρά. Τα κρεβάτια στο σύνολο, όταν ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση, θα είναι περισσότερα απ’ ό,τι είναι σήμερα. Τα λειτουργικά κρεβάτια τουλάχιστον.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί μεταφέρουμε προσωπικό από νοσοκομεία που είχαν χαμηλή πληρότητα και άρα το προσωπικό αυτό δεν αξιοποιείται.   Και το πηγαίνουμε σε μονάδες, στα νοσοκομεία δηλαδή που είχαν πολύ μεγάλη πληρότητα, και εκεί θα ανοίξουμε περισσότερα κρεβάτια.

Άρα, υπολογίσαμε ότι στο σύστημα της εφημερίας σήμερα, όταν ολοκληρωθεί η μετακίνηση, θα έχουμε πολλά περισσότερα κρεβάτια. Και αυτό θα φανεί και στον πολίτη πολύ γρήγορα.

Δεύτερον. Έχουμε εξηγήσει ότι δεν πρόκειται να υπάρχουν απολύσεις. Θα κάνουν αίτηση οι εργαζόμενοι για τις τρεις επιλογές πού θέλουν να πάνε. Όμως οι τρεις αυτές επιλογές δεν είναι δεσμευτικές για εμάς. Είναι η προσπάθειά μας να έχουμε μία καλή συνεννόηση και πράγματι αν μπορούμε να ταιριάξουμε τις ανάγκες μας με τις επιθυμίες τους, θα το κάνουμε.

Παρά ταύτα θα μεταφερθούν εντός της ίδιας υγειονομικής Περιφέρειας, για να προλάβω το επόμενο ερώτημα, και όταν λέω ίδια δεν εννοώ στη Β’ από την Αγία Βαρβάρα στη Ρόδο, εννοώ εντός Αττικής. Θα πάμε εκεί όπου έχουμε πραγματικές ανάγκες και θα το κάνουμε εμείς. Δηλαδή ακόμα και αν δεν είναι στις τρεις επιλογές που έχουν βάλει. Πάμε λοιπόν πρώτα να δούμε όσο μπορούμε να ταιριάξουμε τις επιθυμίες με την πραγματικότητα και ό,τι δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα, όπως συνήθως συμβαίνει, η πραγματικότητα θα το λήξει.

Απολύσεις δεν θα έχουμε, το έχουμε πει πάρα πολλές φορές, μη λέω τα ίδια γιατί είναι κουραστικό να το λέω, έχω βαρεθεί και εγώ να με ακούω να το λέω.

Συμπέρασμα :  Εκτός των άλλων, το ρουσφέτι θα πάει  σύννεφο ακόμη και.... στην κινητικότητα!