Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Α. Γεωργιάδης: Καταργήσαμε την απαγόρευση εντοπιότητας των Διοικητών των Νοσοκομείων γιατί...είναι χαμηλός ο μισθός τους!



Έτσι ισχυρίστηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δούλεμα σε ψιλό γαζί…
Απλά οι άνθρωποι στην συγκυβέρνηση  έπρεπε να διατηρήσουν κάποιες κομματικές ισορροπίες και πιέσεις στην τοποθέτηση των Διοικητών και γι αυτό το λογο κατήργησαν την απαγόρευση εντοπιότητας.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Θέλω να σας ρωτήσω κατ’ αρχάς για το κομμάτι των Διοικητών των νοσοκομείων κύριε Υπουργέ, πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία; Έχετε ανακοινώσει κάποια ονόματα στη Περιφέρεια. Πότε ολοκληρώνεται για τον βασικό πυρήνα που είναι  η Αττική και τι γίνεται με το πόθεν έσχες όλων των διατελεσάντων Διοικητών και Υποδιοικητών του ΕΣΥ αναδρομικά από το 2000;
Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:
Πάμε στο πρώτο. Κάναμε δύο κινήσεις όσον αφορά στους Διοικητές. Πρώτον, καλύψαμε εκείνες τις θέσεις που ήταν κενές για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί οι κενές θέσεις στις διοικήσεις δεν μπορούσαν να συνεχιστούν, καθώς δημιουργούσαν λειτουργικά προβλήματα στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, δώσαμε περιθώριο μέχρι τις 26 Αυγούστου για να καταθέσουν εκ νέου αίτηση όσοι δεν είχαν καταθέσει αίτηση λόγω του κωλύματος της εντοπιότητας που υπήρχε στη προηγούμενη προκήρυξη.

Θα μου επιτρέψετε να κάνω μία μεγαλύτερη παρατήρηση, γιατί θέλω να το ξεκαθαρίσω. Οι επιλογές που κάναμε αυτών που ανακοινώσαμε, είναι φυσικά μέσα από τα ονόματα που εξέδωσε η Επιτροπή Αξιολογήσεως των προηγουμένων αιτήσεων. Δεν ήταν ονόματα που βγάλαμε από το μυαλό μας αλλά έγινε η επιλογή τους με την έγκριση της Επιτροπής, όπου όπως ξέρετε συμμετέχει και το ΑΣΕΠ.

Άρα, έχει τηρηθεί πλήρως η προηγούμενη διαδικασία. Ο λόγος που έγινε η επέκταση με την αφαίρεση του κωλύματος της εντοπιότητος, είναι γιατί διαπιστώσαμε κατά τη προσπάθεια να ορίσουμε αυτά τα κενά, πάρα πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι ηρνήθησαν να αναλάβουν τις θέσεις επικαλούμενοι οικονομικούς λόγους.

Και  μάλιστα, και ορισμένοι από αυτούς που ήδη ανακοινώσαμε, ένας αν θυμάμαι καλά, έχει ήδη στείλει παραίτηση, λέγοντας ότι αρνείται να πάει να παραλάβει.

Είναι άνθρωποι που είχαν κάνει αίτηση, που είχαν αξιολογηθεί. Που εμείς τους επιλέξαμε μετά από την αξιολόγηση της λίστας και μας είπαν ότι «εμείς κάναμε μεν την αίτηση, αλλά δεν είχαμε στο μυαλό μας», παραδείγματος χάρη η 2η ΥΠΕ έχει μία πολύ μεγάλη γεωγραφική έκταση, «να πάμε στη Κω, αλλά είχαμε στο μυαλό μας να πάμε στο Τζάνειο». Λέω ένα παράδειγμα.

Αντιλαμβάνεστε επομένως ότι βεβαίως το θέμα της εντοπιότητας είναι μία ωραία ιδέα και διαφανής και την υποστηρίζω επί της αρχής, αλλά στη προκειμένη περίοδο, όπου όπως ξέρετε τα δημοσιονομικά μας είναι πολύ συγκεκριμένα και άρα ο μισθός των Διοικητών των νοσοκομείων είναι πολύ συγκεκριμένος και πολύ χαμηλότερος απ’ ό,τι στο παρελθόν, είναι δύσκολο να εφαρμοστεί.

Για αυτό λοιπόν, για να μη φανεί ότι αδικούμε κάποιους, δηλαδή ότι τελικά θα επιλέγαμε κάποιους παρά το κώλυμα και αυτό θα σήμαινε ότι κάποιοι μπορεί να έχουν αδικηθεί γιατί δεν είχαν κάνει αίτηση σκεπτόμενοι ότι υπήρχε το κώλυμα, έγινε αυτή η χρονική επέκταση μέχρι τις 26 Αυγούστου, ώστε να μην μπορεί να πει κάποιος, ότι σκόπιμα τον αποκλείσαμε από τη διαδικασία. Έτσι έγινε αυτή η επέκταση.

Άρα κάναμε δύο παράλληλες κινήσεις. Τοποθετήσαμε τους διοικητές στα κενά για να λειτουργούν τα νοσοκομεία και να μην μείνουμε πίσω, γιατί αυτό θα σήμαινε, αν περιμέναμε την ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας, άλλους δύο μήνες περίπου από σήμερα. Και παράλληλα ανοίξαμε τη διαδικασία για να μην αδικήσουμε κάποιον και φανεί ότι υπάρχει κάποιου είδους ευνοιοκρατία.