Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

2η πανελλαδική συνάντηση του κινήματος νέων ιατρών (ΚΙΝΙ)



2η Πανελλαδική συνάντηση ΚΙΝΙ
Αίθουσα Ιατρικού συλλόγου Αθηνών Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου...
Αμεσοδημοκρατικά, χωρίς κομματικές παρωπίδες συζητάμε τα προβλήματα μας και προτείνουμε τρόπους διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.

Το ΚΙΝΙ είστε όλοι εσείς..
Δεν υπάρχουν εκπρόσωποι ουτε αρχηγοί...
Αν θέλουμε να μην τα λέμε απλά μεταξύ μας, αλλά να προτείνουμε, να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας ως νέοι ιατροί δεν μπορούμε να απουσιάζουμε.....

Σας προσκαλούμε στη 2η πανελλαδική συνάντηση του Κινήματος Νέων Ιατρών που θα γίνει στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου 2013 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών - Σεβαστουπόλεως 113.

Ώρες εκδήλωσης:
Σάββατο 17:00-21:30
Κυριακή (εάν χρειαστεί) 10:00-14:00

Είναι ανάγκη μετά από 2,5 χρόνια από την ιδρυτική συνάντηση μας μέσα από την οποία δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη κοινότητα νέων ιατρών, με δυναμική παρουσία στους χώρους εργασίας και διεκδικητικότητα στους δρόμους για τις ανάγκες των νέων συναδέρφων να ξαναπροσδιορίσουμε την πορεία του κινήματος μας μέσα από μια μεγάλη ανοικτή εκδήλωση σε όλους τους νέους συναδέρφους..
Μέσα σε αυτά τα 2,5 χρόνια μεγαλώσαμε και καταφέραμε να γίνουμε η μεγαλύτερη ανεξάρτητη ομάδα νέων ιατρών, που στηριζόμενη στη λήψη αποφάσεων με τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, κατάφερε από το πουθενά να φέρει επιτυχή αποτελέσματα σε αγώνες, μας γέμισε νέες εμπειρίες με τους τρόπους δράσης, αλλά μας έδειξε και τις αδυναμίες και τα όρια μας.

Δεν είναι σαφώς η πρώτη μας συνάντηση, αφού στο μεσοδιάστημα οι δράσεις μας, αλλά και οι κατά τόπους και διαδικτυακές συναντήσεις μας, έχουν οδηγήσει σε πληθώρα νέων αναγκών και προβληματισμών για το κίνημα των νέων ιατρών και των τρόπων δράσης του.

Είναι η ευκαιρία για ένα νέο μεγάλο άνοιγμα του ΚΙΝΙ στον ιατρικό κλάδο και στην κοινωνία και την συζήτηση εκ νέου από κοντά για όσα μας απασχολούν.
Καλούμε ως εκ τούτου όλα τα μέλη του κινήματος μας να βρεθούμε στην Αθήνα το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη για να συζητήσουμε από κοντά όσα μας απασχολούν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 17:00 – 19:30

1. Προβλήματα/προτάσεις των νέων ιατρών
ελλείψεις,
ιδιώτες ιατροί,
ανεργία,
μετανάστευση,
εκπαίδευση,
καθηκοντολόγιο,
έλεγχος παράπλευρων εισοδημάτων
έλεγχος οικονομικής διαχείρισης νοσοκομείων

Σάββατο 19:30 – 21:00

2. Η θέση του ΚιΝΙ στην κοινωνία
Το ΚΙΝΙ μέχρι σήμερα, αποτελεσματικότητα και ζητήματα λειτουργίας.
- τί θέλει ο κόσμος από το ΚιΝΙ,
- KINI και ακτιβισμός,
- σχέση με τους θεσμικούς φορείς
Προτάσεις για την ανάπτυξη του ΚΙΝΙ, άνοιγμα του ΚΙΝΙ στην κοινωνία και πως θα γίνει αυτό


Κάθε ομιλητής θα έχει τη δυνατότητα 3λεπτης παρέμβασης, ώστε να μπορέσουν να μιλήσουν όσο το δυνατό περισσότεροι σε κάθε μια από τις 2 ενότητες. Θα τηρηθεί λίστα ομιλητών.

Οι θεσμικοί φορείς ή εκπρόσωποι τους που θα θελήσουν να παραβρεθούν, θα έχουν τη δυνατότητα αντίστοιχης παρέμβασης με τους υπόλοιπους καλεσμένους και μόνο όσον αφορά τις συγκεκριμένες θεματικές (δε θα γίνουν χαιρετισμοί)

Σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί πως λόγω έλλειψης χρόνου δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση πάνω σε κάποια από τις θεματικές η συζήτηση θα συνεχιστεί την Κυριακή το πρωί και δε θα γίνει υπέρβαση του χρόνου.

Το Σάββατο βράδυ θα ακολουθήσει φιλική έξοδος και γνωριμία των μελών.

Η συνάντηση είναι ανοιχτή σε όλους τους υγειονομικούς και σε όσους έχουν υγιή συνδικαλιστική δράση ή/και συλλογικούς ιατρικούς φορείς.