Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινωνική αλληλεγγύη σύμφωνα με τον Άδωνη Γεωργιάδη το χαράτσι των 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία !!!!


Έχει χαθεί κάθε σοβαρότητα.
Μιλάμε για τις διαφορετικές, ανά ημέρα, θέσεις- αιτιολογήσεις  του υπουργού Υγείας για το μέτρο της επιβολής του χαρατσιού των 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία.
  • Αφού πρώτα και για κάποιο καιρό  ο Γεωργιάδης  άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να μη εφαρμοστεί το μέτρο ( «άμα πιάναμε τους στόχους  μας») 
  • Αφού πριν λίγες μέρες διατυμπάνιζε την κάθετη διαφωνία του με το μέτρο-  το οποίο όπως έλεγε το βρήκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας - και  διαλαλούσε ότι θα το διαπραγματευτεί με την τρόικα  
Έρχεται χθες με μια συνέντευξή του (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) και ούτε λίγο ούτε πολύ κατατάσσει το χαράτσι των 25 ευρώ  στο χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης!!!
Κάτι δηλαδή σαν εισφορά   αλληλεγγύης των ασφαλισμένων  προς τους ανασφάλιστους!!

Διαβάστε και βγάλετε συμπέρασμα:
"Γεωργιάδης: Οφείλω όμως να σας πω, ότι νομίζω, ότι εάν εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό τη φιλοσοφία του μέτρου όπως τη πιστεύουμε,  δεν θα υπάρξει κανένας ο οποίος πραγματικά θα μπορέσει να διαφωνήσει. Η χώρα μας έχει μία τεράστια κρίση. Σε αυτή τη τεράστια κρίση η αλληλεγγύη πρέπει να είναι το ζητούμενο και πρέπει όσοι μπορούμε να δώσουμε κάτι παραπάνω, να μην διστάζουμε να το μοιραζόμαστε με εκείνον που δεν έχει.  Τα νοσοκομεία παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φυλής, εισοδηματικού κριτηρίου ή δυνατότητας  ασφαλιστικής. Όποιος φτάνει σε νοσοκομείο και έχει ένα περιστατικό, απολαμβάνει υπηρεσιών υγείας. Όμως, τα νοσοκομεία στο τέλος της ημέρας πρέπει να πληρώσουν αυτές τις υπηρεσίες υγείας για αυτούς τους συνανθρώπους μας. Πράγματι με τον τρόπο που σκεφτόμαστε να εισάγουμε αυτό το μέτρο, διάφορο του προηγουμένου, θέλουμε τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν στα νοσοκομεία σε ειδικό λογαριασμό για να πληρώνονται μόνο αυτοί οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν.  Είναι δηλαδή ένα μέτρο όχι φορομπηχτικό ή φοροεισπρακτικό αλλά ένα μέτρο κοινωνικής αλληλεγγύης.
Εν πάση περιπτώσει, εάν κάποιοι αισθάνονται τόσο μεγάλη αντίρρηση στο να πληρώσουν αυτό το 25ευρω για τους αδύναμους συμπολίτες μας να μου φέρουν την αίτηση με το ονοματεπώνυμό τους στο γραφείο μου και να τους εξαιρέσω και ονομαστικώς. Και να πω ότι ο τάδε κύριος δεν θέλει να πληρώνει για τους φτωχούς"

Βεβαίως λίγο παρακάτω αποκαλύπτει τους πραγματικούς λόγους του χαρατσιού.
Ετσι ξαναμπαίνει η πολιτική.

Ποιοί  είναι οι πραγματικοί λόγοι;
Η λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ χωρίς κρατική χρηματοδότηση και με επιχειρηματικά κριτήρια ( σαν ιδιωτικές Ανώνυμες Εταιρείες),με αναζήτηση πόρων  απευθείας από τους πολίτες που προσέρχονται σε αυτά.

Ρωτάει λοιπόν ο δημοσιογράφος για το χαράτσι των 25 ευρώ στα νοσοκομεία.
«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Αν η τρόικα μας πει όχι, το πληρώνουν όλοι υποχρεωτικά, θα το δεχτούμε αυτό;
Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Η τρόικα έχει στα χέρια της ένα νόμο του ελληνικού κράτους και οι νόμοι όπως ξέρετε ψηφίζονται για να ισχύουν. Οι νόμοι δεν ψηφίζονται για να μην ισχύουν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Είναι στο χέρι των δανειστών να μην δεχτούν την πρόταση για εισοδηματικά κριτήρια;
Κος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Κάθε μνημονιακός νόμος αλλάζει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας.  Δηλαδή για να υπάρξει ένας μνημονιακός νόμος πάει να πει ότι έχεις πάρει τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας.    Όταν λοιπόν σε μια συμφωνία δύο μερών το ένα μέρος θέλει να αλλάξει τη συμφωνία προφανώς πρέπει να ρωτήσει και το άλλο μέρος.  Σας λέω όμως για να ξέρετε γιατί εμένα αυτός ο λαϊκισμός να τα ρίχνουμε όλα στην τρόικα δεν μου αρέσει, και ξέρετε γιατί δεν μου αρέσει;  Γιατί αυτό κατέστρεψε την Ελλάδα, γιατί το πολιτικό μας σύστημα αντί να βγαίνει και να εξηγεί προτίμησε ή και προτιμά ακόμη ενδεχομένως, εγώ δεν πρόκειται να το κάνω και ας μην ξαναβγώ ούτε βουλευτής, να κρύβεται πίσω από άλλους. Λοιπόν, τα νοσοκομεία μας χρειάζονται χρηματοδότηση. Έχουν ανάγκη πόρων και άρα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα βρούμε πόρους για τα νοσοκομεία. Δεν πρέπει να σκεφτούμε να βρούμε πόρους γιατί μας το ζητάει η τρόικα. Πρέπει να σκεφτούμε να βρούμε πόρους γιατί τα νοσοκομεία μας τους χρειάζονται για να μπορούν να παρέχουν στους πολίτες μας τις υπηρεσίες υγείας που θέλουν.
Ως προς την τρόικα, στο γενικό όμως πρέπει να σας πω, αν εμείς τους προτείνουμε άλλο τρόπο χρηματοδότησης ασφαλώς και η τρόικα θα το δεχτεί. Γιατί την τρόικα δεν την ενδιαφέρει το α’ ή το β’ μέτρο. Την τρόικα την ενδιαφέρει το δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Έτσι δεν είναι;»